- Uvurderlig for klubben

Seniorklubben har siden oppstarten vært en sentral og viktig del av TIL. Med jevnlige møter, prosjektarbeid og sosiale happeninger har klubbens seniorer virkelig bydd på seg selv og bidratt både sosialt og til TILs utvikling.

Annonse:

Seniorklubbens historie strekker seg tilbake til 1993, nærmere bestemt fredag 10. februar 1993 da klubben ble stiftet. Harald Wenås Pedersen var den første lederen. Etter det har Rigmor Bjørvik Olsen, Unni Berg, Hugo Anthonsen og i de siste 10.5 årene Kjell N. Olsen vært ledere av klubben.

Før vi tar en prat med Kjell N. Olsen, Thor Roar Olsen og Birger Tokle kan det være fint å vite bakgrunnen for at Seniorklubben ble startet. 

Klubben ble i sin tid startet for å komme tettere på TIL, og samtidig være en sosial arena hvor seniorene til TIL kunne møtes, prate, diskutere og ha det gøy sammen. I tillegg har klubben bidratt stort for TIL, både gjennom dugnad på stadion, sesongkortsalg og andre prosjekter klubben har trengt kompetanse og hjelp til. Man kan trygt si at seniorklubbens verdi for TIL er uvurderlig.

- Seniorklubben er viktig på mange måter. At de har skapt en sosial arena er kanskje det viktigste. Samtidig utfører de meningsfylt arbeid som er til enorm hjelp for klubben. Uten de er det mange oppgaver som hadde støtt uløst på Alfheim. Og for oss som har vår jobb på Alfheim er det en berikelse å ha seniorklubben rundt oss. De elsker klubben, de hjelper oss, de bidrar med godt humør og er også gode diskusjonspartnere når det er behov for det, sier daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes.

331414025_575740481143614_8795653410200483693_n.jpg
Thor Roar Olsen, Aase Stellander og Kjell N. Olsen trapper ned sine roller i Seniorklubben, men gleder seg til å "bare" være med som medlemmer fremover.

En klubb for det sosiale og TIL

Samtidig som Seniorklubben feiret sitt 30-årsjubileum lørdag 11. februar markerer det også et skifte for klubben. Mangeårige leder Kjell N. Olsen (80) trekker seg tilbake sammen med Thor Roar Olsen (79, sekretær) og Aase Stellander (kasserer).  

Du har vært leder for seniorklubben i over 10 år og i tillegg vært en sentral del av TIL sin historie, blant annet som styreleder i klubben, men nå er det slutt. Hvordan har det vært å være leder for denne fantastiske gjengen over så mange år?

- Det har vært flotte mennesker i styret og bare velstand å lede seniorklubben. Det har vært en glede og en artig reise. Nå er det riktige tidpunktet for meg til å trekke meg tilbake og la noen andre overta stafettpinnen. Jeg kommer til å fortsette å være en del av klubben og delta på møtene fremover. Det gleder jeg meg til, sier Kjell N Olsen.

Kjell N. Olsen gir seg som leder av Seniorklubben etter 10,5 år.
Kjell N. Olsen gir seg som leder av Seniorklubben etter 10,5 år.

Forklar, hva er seniorklubben?

- Klubben er et samlingssted for folk som primært er glad i TIL, men også for det sosiale. Vi har månedlige møter og er en gjeng med gode TIL-medlemmer. Noe av det jeg liker best med møtene er nærheten vi får til klubben, vi prøver stort sett på hvert eneste møte å ha en representant fra TIL som gir oss en oppdatering på hva som rører seg i klubben. Gaute Helstrup, Øyvind Alapnes med flere har vært innom for å orientere oss om status. Det er alltid gøy.

Hvor mange medlemmer har dere?

- Vi er rundt 45-50 medlemmer i Seniorklubben. En super bukett med mennesker som jeg stortrives sammen med.

Såpass! Når dere møtes hver måned skal ryktene ha det til at dere synger en velkjent sang for alle som er glad i TIL?

- Det har du rett i. Vi starter aller møtene med å synge Vind ifra Nord av Sverre Kjeldsberg også avslutter vi med Hjertet mitt har æ i Tromsø. Det er en fantastisk måte å sette rammen for en sosial kveld sammen.

DSC02050.jpg
Hyggelig stemning på et av de månedlige medlemsmøtene.

I tillegg til de faste månedlige møtene hvor alle medlemmene møtes. Har dere noen andre møtepunkter?

- Ja, det var for noen år tilbake en diskusjon rundt om TIL trengte hjelp til forefallende arbeid på stadion. Det hadde klubben behov for og vi ble etterhvert en god gjeng med engasjerte folk som den dag i dag bidrar ukentlig til klubben der man kan. Som regel har vi møttes hver onsdag på Alfheim for en kopp kaffe, gjennomgang av dagens oppgaver og deretter jobbet et par timer sammen både inne på Alfheim og ute på stadionområdet.

Dere er altså en driftig gjeng med mye kompetanse?

- Det har du helt rett i, neida, vi er bare veldig glad i klubben og ønsker at folk som besøker stadion skal få en fin opplevelse. Vi har for eksempel også hjulpet klubben med å selge sesongkort. Det har vært artig å ringe supporterne og snakke om nye spillere, hva som skjer i klubben og ikke minst få folk til signere for en ny sesong på laget. Det er så mange hyggelige folk der ute, det er herlig.

Husket å sikre deg plass til sesongstart? Kjøp TIL+ her

Hemmeligheten er enkel

En annen viktig bidragsyter til seniorklubben er deg Thor Roar. Når startet din reise?

- Nå må jeg tenke litt… Tilbake i 2007 ble jeg for første gang medlem av seniorklubben og allerede året etter, i 2008 ble jeg valgt inn som sekretær og siden har jeg hatt rollen. Det har vært ei fantastisk tid med en sammensveiset gjeng. Vi har hatt gleden av å hjelpe klubben med allskens prosjekter i form av snømåking, maling, rydding, fikse gjerder og skifte seter for å nevne noe. Det er utrolig artig å møtes og skape noe sammen, samtidig som vi vet det bidrar til klubben, sier Thor Roar Olsen.

Alltid et smil på lur fra Thor Roar. Her bidrar han med å klargjøre stadion før en Eliteseriekamp.
Alltid et smil på lur fra Thor Roar. Her bidrar han med å klargjøre stadion før en Eliteseriekamp.

Hva er dine høydepunkter fra tiden som sekretær i seniorklubben?

- Det er alle gangene vi har gleden av å møtes. Vi møtes 10 ganger i året. Første mandag i hver måned med unntak av juli og august. I mai har vi havets delikatesser og før jul er det julebord. Det er høydepunktene i løpet av året. I tillegg har vi vært på en rekke fine turer sammen med klubben i juni måned for å ha det sosialt, spise god mat og nyte hverandres selskap. Vi har blant annet vært i Harstad, på Senja, på Skjervøy, på Kilpis og på Sommarøy blant annet.

Det er unikt spør du meg. Hva er hemmeligheten?

- Hemmeligheten er ganske enkel. Vi er en fin gjeng med ca. 50 medlemmer også er vi stort sett 40 stk på våre månedlige medlemsmøter. Når vi er så mange hver gang blir vi godt kjent og vi har det hyggelig i lag. Vi ønsker selvsagt nye medlemmer hjertelig velkommen. Det er bare å bli med.

I tillegg møtes dere for å se a-lagets bortekamper?

Ja, vi har i lag med TIL ordnet sånn at vi kan se A-lagets bortekamper på storskjermen i kantina. Vi er 12-15 medlemmer som møtes for å se bortekampene - hjemme på Alfheim. Det er veldig gøy.

Hva skjer nå når du ikke lenger skal være sekretær?

- Selvom jeg nå trer av som sekretær skal jeg selvsagt være en del av seniorklubben og bidra til at vi fortsetter å ha det sosialt og gøy på alle våre sosiale happenings. Jeg gleder meg til og ikke ha så mye ansvar lengre og at jeg bare kan være medlem.

DSC04829.jpg
God stemning på en vanlig onsdag før dugnad på stadion.

Litt som å hoppe etter Wirkola

Påtroppende leder av Seniorklubben Birger Tokle (81) er stum av beundring over den jobben Kjell N, Thor Roar og Aase har gjort for fellesskapet. 

Hva synes du om jobben de har gjort?

- De har gjort en veldig god jobb for seniorklubben, Thor Roar gjennom 16 år og Kjell N i over 10 år og Aase Stellander over en lengre periode. Det og skulle overta etter dem er litt som å hoppe etter Wirkola, og jeg er svært ydmyk overfor oppgaven. Med meg på laget får jeg Tor Zachariassen, Jarle Elvegård, Asbjørn Josefsen, Kjell Strandheim og Nina Larsen. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Seniorklubbens nye leder Birger Tokle. 

Hva er planen for Seniorklubben fremover?

Seniorklubbens nye leder Birger Tokle har alltid et smil på lur. Han gleder seg til oppgaven som venter.
Seniorklubbens nye leder Birger Tokle har alltid et smil på lur. Han gleder seg til oppgaven som venter.

- Mandag 6. mars skal vi ha ei ekstraordinær generalforsamling for å beslutte hvem som blir vår nye kasserer. I tillegg vil vi ha fokus på det som vi i seniorklubben har vært flink til i alle år, nemlig et hyggelig sosialt lag og faglig påfyll. Gaute Helstrup kommer blant annet innom for å gi oss en oppdatering på lagets status. Det blir spennende. 

Du har lidenskap for kulturbygging. Hva legger du i det?

- Vi i Seniorklubben skal fortsette å ivareta TILs kultur, tradisjoner og historie for å være en god støttespiller for klubben vi alle er så glad i. Dette er veldig viktig for oss. Sammen med TIL skal vi videreføre ukentlige sosiale møter hvor vi blant annet blir enige om hvordan vi kan bidra til klubben på best mulig gjennom vår dugnadsånd. Det er noe vi ser fram til hver uke.

Kompetansen er bred. Kan du nevne noe som bidrar til å løfte klubben?

- Vi er så heldige å ha både bygningsingeniører, dataingeniører, maskiningeniører og andre fagfolk innenfor ulike felt som vi gir klubben tilgang på når det behøves. I tillegg er vi glad i en kopp kaffe som vi alltid får rikelig med når vi er på Alfheim. Disse ukentlige møtene har skapt et flott miljø og en sosial arena hvor vi møtes. I tillegg er det alltid trivelig å snakke med spillerne, trenerne og andre som jobber i klubben.

Helt til slutt. Hva er planen for medlemsmøtene fremover?

- Våre månedlige møter for seniorklubben som vi har for våre medlemmer skal vi fortsette å ha på Alfheim tidlig i hver måned. Her skal vi samles, spise god mat, nytet litt drikke til maten, synge TIL-sanger og ha det veldig hyggelig sammen. I tillegg skal vi fortsette å ha faglige innslag fra både klubben og andre som er i vår og klubbens interesse, avslutter Tokle.

331484815_584295809938253_2193972790151440245_n.jpg
Det nye styret i Seniorklubben. Fra venstre Kjell Strandheim, Asbjørn Josefsen, Jarle Elvegård, Birger Tokle og Tor Zachariassen. 

 

Annonse fra Eliteserien: