thumbnail_IMG_0279

Hils på vår nye speaker

Jørgen Hjertsen har vært indrebanespeaker på Alfheim siden 2006. Nå blir han klubbens nye speaker. Vi har tatt en prat med han om forventningene til årets sesong.

Annonse:

Sverre Lennart Isaksen takker av som stemmen av Alfheim etter 35 år. Nå tar mannen som har sittet ved siden av han i speakerbua over stafettpinnen. En rolle han har stor respekt for og gleder seg til å ta fatt på.

For mange er du kjent som vår indrebanespeaker, men fortell litt mer om deg selv slik at vi lærer deg bedre å kjenne?

Jeg flyttet fra Drammen til Tromsø 1. september 1994 for å studere til å bli lærer, og jeg har jobbet som lærer siden høsten 1998. Jeg har med andre ord bodd i Norges beste by i snart 30 år og stortrives her. 

Jeg vil beskrive meg selv som en energisk og engasjert kar, med mange jern i ilden. I tillegg til jobben som lærer, så går helgene som oftest bort til mange ulike engasjement innenfor idrett og kultur i Tromsø og Nord-Norge. Jeg er bl.a. speaker innenfor håndball for THK, på basketkampene til Tromsø Storm, og på de fleste ulike arrangementene Midnight Sun Marathon arrangerer i Tromsø, sommer som vinter.

På privaten er jeg pappaen til 3 flotte jenter på 15, 16 og 26 år, og samboer med en usedvanlig snill, flott og tålmodig dame som heter Elisabeth. Jeg liker det rolige familielivet, samtidig som jeg også liker at det koker litt rundt meg på alt det artige jeg får lov til å være med på! En av de aller mest minnerike opplevelsene jeg har er da jeg fikk være arenaspeaker på Ullevål da Norge spilte "Returkamp" mot Brasil i 2018, det var en helt sinnsykt rå opplevelse!

Hva tenker du om å overta stafettpinnen etter Sverre Lennart Isaksen?

Jeg har vært heldig å sitte ved siden av Sverre Lennart siden jeg begynte som indrebanespeaker på Alfheim den sesongen Tekkotribunen stod ferdig, det var vel i 2006, så jeg har noen år "på baken" på Alfheim allerede.

Jørgen Hjertsen som indrebanespeaker. Alltid i godt humør.
Jørgen Hjertsen som indrebanespeaker. Alltid i godt humør.

Jeg begynte for øvrig å gå mer eller mindre fast på kamper på Alfheim på slutten av 1990-tallet, og siden har jeg ikke sett meg tilbake. Sverre Lennart har gjort en strålende jobb som speaker på Alfheim i alle de årene jeg har vært der, og jeg må si jeg har nok plukket opp en god del fra Sverre Lennart som jeg bruker, og kommer til å bruke, i min rolle som speaker på ulike arenaer. Han er en skikkelig bra fyr!

Som klubbens nye speaker i sesongen som kommer. Hva kan publikum forvente seg?

Jeg håper jo å kunne bidra med skikkelig "trøkk" under presentasjon av Gutan og ikke minst prøve å skape god stemning etter alle de MANGE målene som TIL kommer til å score på Alfheim i årets sesong og i årene som kommer! Det er fantastisk artig å kunne være med å bidra på et av de aller beste idrettsarrangementene i landsdelen, og forhåpentligvis være med å skape god stemning for alle som tar turen for å se eliteseriefotball på Alfheim, for husk, fotball er aller best på stadion!

Hva gleder du deg mest til med sesongen som kommer?

Jeg tror det jeg gleder meg mest til er rett og slett å se Gutan spille fotball på Alfheim igjen, og det er alltid spennende med nye spillerne som har kommet inn, enten de har tatt steget opp fra egen stall eller har kommet til oss fra andre klubber! Jeg håper også at vi klarer å fylle stadion igjen mange ganger, og at vi ihvertfall snitter på godt over 3500 tilskuere!

Før du ankommer stadion og skal ta på deg speakerstemmen. Har du noen rutiner som du må gjennomføre?

Nei, jeg har faktisk ingen spesielle rutiner eller vaner før kamp, ikke annet enn at når jeg kommer på stadion så leser jeg alltid godt igjennom lagoppstillingen til gjestene, sånn at jeg uttaler alle navene korrekt, ihvertfall så riktig som mulig! En ting jeg allikevel kan nevne, er at jeg spiser ganske dårlig på kampdag, jeg tror det er fordi jeg er spent både på utfallet av kampen og på jobben jeg skal gjøre! Heldigvis vanker det en matbit i speakerbua på Alfheim, så jeg "berges", som det så fint heter i Tromsø! 

Hva er en god opplevelse på Alfheim for deg?

En god Alfheim-opplevelse for meg er når Gutan storspiller og spiller skikkelig underholdene angrepsfotball, scorer mange mål og publikum virkelig er med og heier fram laget gjennom hele kampen! Seier mot lag der vi er sett på som underdogs, men laget, og publikum, presterer opp mot sitt aller, aller beste, det er kamper som går inn i minnebøkene som gode opplevelser! I år håper jeg vi får mange sånne opplevelser! Det er viktig for meg å poengtere at det er i motgang Gutan trenger publikums støtte aller mest, så jeg håper Tromsøværingene kjenner sin besøkelsestid og støtter opp om laget vårt både i medgang og motgang!

HEIA TIL!!

Enda ikke sikret deg fast plass til sesongstart? Fortvil ikke. Det kan du enkelt ordne deg her

52351145083_e5579be602_k.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: