Kenneth Ravnborg

- Vi må dyrke gleden for fotballen

Ny hovedtrener for G14 er på plass! Kenneth Ravnborg erstatter Rune Berger etter at han tok over som trenerutvikler i akademiet.

Annonse:

Det gikk fort i svingene etter at Rune Berger gikk over til stillingen som trenerutvikler i klubben. Allerede etter et par dager ble det informert internt om at ny hovedtrener for G14 var på trappene og etter en drøy uke var han på plass i Tromsø og på Romssa Arena.

Lang akademierfaring

Nytilskuddet på trenersiden heter Kenneth Ravnborg og kommer nå sist fra jobben som hovedtrener for G15 i den danske klubben Kolding IF. 37-årige Ravnborg, som innehar både UEFA A-lisens, UEFA Youth A og en bachelor i pedagogikk, har lang erfaring å vise til som akademitrener. Blant annet har han fire års erfaring som hovedtrener for G14 i Vejle Boldklub, i tillegg til andre trenerjobber i flere ulike årskull.

- Jeg har jobbet med fotball i 17 år som trener, hvor de siste syv årene har vært på fulltid med dansk akademifotball. Spesielt mine seks år i Vejle har forberedt meg godt til denne oppgaven, forteller Ravnborg som allerede har tatt fatt på jobben som trener i Tromsø IL.

Vi skal gi dem noen gode verktøy å ta med seg i ryggsekken, slik at de kan ta de opp og bruke dem i framtiden, både som fotballspiller og som menneske.

— Kenneth Ravnborg, ny hovedtrener G14

- G14-spillerne er dyktige og lærevillige, og jeg ser skikkelig fram til å gi dem verktøyer til framtiden. TIL er en stor klubb som samler de beste talentene i Nord-Norge, og det er mange trenere og spesialister i støtteapparatet som sammen utgjør en sterkt talentutviklingsmiljø.

På spørsmål om hva som er viktig for Kenneth når det kommer til spillerutvikling er den danske nyervervelsen klar.

- Tålmodighet og glede! Vi som klubb må fremme guttenes indre motivasjon og dyrke deres glede for fotballen og for å lære. Vi skal gi dem noen gode verktøy å ta med seg i ryggsekken, slik at de kan ta de opp og bruke dem i framtiden, både som fotballspiller og som menneske.

- En god match med oss

Akademileder Robin Bergfald sier seg godt fornøyd med signeringen som raskt på plass.

- Jeg og Kenneth har vært i dialog siden i fjor og nå åpnet det seg opp en mulighet for å jobbe sammen. Etter noen nye intervjurunder var vi klare for å tilby han jobb, og heldigvis for oss var han tilgjengelig på kort varsel. Nå har vi fått på plass en sterk fagmann med lang erfaring som får veldig gode skussmål fra miljøene han har vært i, sier Bergfald om den nye hovedtreneren.

- Kenneth er god match med oss som klubb. I tillegg til å se likt på hvordan vi ønsker at fotballen skal spilles, deler vi et verdigrunnlag som er svært viktig for oss som klubb. Han er opptatt av å ta vare på mennesket i tillegg til fotballspilleren.

Hørt gode ting om Tromsø

Hovedpersonen selv gjorde sine undersøkelser om Tromsø, og var ikke i tvil om at han ønsket å ta turen til verdens nordligste profesjonelle fotballklubb.

- Jeg har alltid kjent til klubben, og etter første kontakt for et år siden, så har jeg fulgt klubben nærmere. Jeg har selvsagt forhørt med meg andre dansker som har vært i Tromsø IL eller andre klubber i Norge, og det har kun vært gode ting å si om klubben, sier Odense-fødte Ravnborg som gleder seg til å bli bedre kjent med byen og omgivelsene.

- Jeg har ikke sett så mye av byen ennå, ettersom jeg er kommet tett innpå sesongstarten i Nasjonal G14 så fokuset har kun vært på fotballen. Det er ikke så stor forskjell på å leve i Tromsø og i Odense. Begge er store byer med et godt studiemiljø hvor alle kan samles om fotball. Klimaet er selvsagt litt forskjellig, men det er viktig for emg å oppleve Nord-Norge fra sin beste side. Det er en så flott natur i området. Litt mer kaldt og mye mer snø enn hva jeg er vant til, men en virkelig flott natur, avslutter Kenneth Ravnborg.

Teamet rundt G14 er:
- Hovedtrener Kenneth Ravnborg
- Assistenttrener Lars Henrik Baal Andreassen
- Assistenttrener Tobias Wulff Larsen
- Fysisk trener Alex Fernandez
- Fysioterapeut Emilie Rønning

PS! Lars Henrik Baal Andreassen overtar Rune Berger sine oppgaver som ansvarlig for fotballen på NTG-U.

Har du sett denne? Gratis kamp for alle skoleklasser og lag!

Annonse fra Eliteserien: