Ny trenerutvikler er på plass!

Jakten på Sigbjørn Korneliussens erstatter er over, og ny trenerutvikler fantes i egne rekker.

Annonse:

Etter at Sigbjørn Kornliussen gikk over i rollen som sjefsspeider tilbake i februar, startet jakten på hans erstatter i rollen som trenerutvikler for akademiet. Blant 25 søkere på den spennende stillingen, er det nå klart at Rune Berger er klubbens nye trenerutvikler.

Skifter rolle

Berger, som også er kjent som spiller i Tromsø IL under navnet Rune Johansen, kommer nå fra stillingen som hovedtrener for akademiets G14-lag. Fra før av har han hatt en rekke ulike roller i fotballen, deriblant både sportssjef og hovedtrener for Alta IF i OBOS-ligaen, i tillegg til toppspillerutvikler og assistenttrener i samme klubb.

Akademileder Robin Bergfald er full av lovord om 46-åringen som nå skifter rolle i klubben.

- Vi ønsket å få inn en som hadde erfaring fra akademi, i tillegg til en rekke formalkrav i rollen. At det nå ble en med erfaring fra vårt eget akademi er et stort pluss, selv om det på mange måter er synd at vi nå mister en dyktig og populær trener for G14, forteller Bergfald og legger til at det nå skal ansettes en ny trener i den rollen.

- Rune er en ekte TIL-mann som er vokst opp like ved Romssa Arena og brenner for klubben. Med sin lange erfaring fra fotballen og rolige vesen kommer han til å bekle rollen som trenerutvikler med glans. På noen områder har han allerede fungerte som en uformell trenerutvikler, så at vi nå får dette formalisert gjør at vi kan få utnyttet mange av hans kvaliteter til det fulle.

Sigbjørn Korneliussen har kombinert rollen som trenerutvikler med en rolle inn mot klubbens A-lag, men det blir ikke tilfellet med Berger. Han skal utelukkende fungere som trenerutvikler for akademiet.

- Norsk Toppfotball har økt kravene til rollen som trenerutvikler og den skal nå rendyrkes til kun å være for trenerne i akademiet, noe som vil komme hele akademiet til gode, sier Bergfald.

- Gleder meg til å jobbe med helheten

Hovedpersonen selv ser fram til å ta fatt på sin nye stilling, selv om den innebærer en endring fra rollen som trener.

- Det blir nok noe vemodig å ikke trene guttene som jeg har blitt godt kjent med til nå, men samtidig ser jeg fram til å ta fatt på andre oppgaver. Jeg kommer uansett til å være mye tilstede på feltet, forteller den tidligere eliteseriespilleren. Som ønsker å bidra til at akademiet tar enda flere steg i tiden framover.

Jeg ser fram til å bidra med alt jeg kan for at vi som akademi og klubb skal bli enda bedre

— Rune Berger, nyansatt trenerutvikler

- Jeg gleder til å jobbe mer med helheten i akademiet. Slik som utviklingen går blir akademiet viktig for klubben også i tiden framover og jeg ser fram til å bidra med alt jeg kan for at vi som akademi og klubb skal bli enda bedre.

Berger vil fortsette i rollen som hovedtrener for G14 inntil videre, samtidig som han starter opp rollen som trenerutvikler. Han har også hatt ansvar for fotballen på Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole, men klubben vil komme tilbake til hvordan begge disse oppgavene løses.

 

Følg Eliteserien Fantasy på Twitter: @OffisiellESF

Får du ikke nok av Eliteserien Fantasy?

Du finner alltid oppdatert info her på Eliteseriens hjemmeside. I tillegg anbefaler vi Podcasten To Kapteiner med Amin Askar og vår offisielle speider, Dagfinn Thon. 

Annonse fra Eliteserien: