NTB_AM-dsf

Mikkelsen solgt til Hammarby

Tromsø IL og Hammarby IF er enige om en overgang for August Mikkelsen. Mikkelsen har signert en 5-årsavtale med den svenske klubben.

Annonse:

August Mikkelsen har siden han tok steget opp fra TIL-akademiet og ble en del av A-laget i 2018 utviklet seg enormt. 72 kamper og 18 mål. I sesongen som var endte han på 7 scoringer og 6 assist på 26 kamper. Flere av dem av det spektakulære slaget som vi sent kommer til å glemme.

Nå belønnes arbeidet og prestasjonene med det neste steget, Hammarby IF i Sverige.

- Vi er både stolt og glad over at vi har fått til en god avtale, både for klubb og spiller. Målet med den strategien vi har valgt gjennom å utvikle unge og uetablerte spillere til å bli Eliteseriespillere er at de i neste fase selges for å oppnå drømmene sine. Klarer vi dette over tid vil også klubben ha et bedre økonomisk fundament å stå på, som igjen vil gi bedre rammevilkår for å utvikle nye spillere. sier sportssjef i TIL, Lars Petter Kræmer-Andressen.

Historien om en spiller som har jobbet knallhardt for å nå målene sine. 

- August var ikke blant de som lå lengst fremme i ung alder. Han har jobbet knallhardt fra han var liten til han slo gjennom på vårt a-lag i en alder av 20 år. For eksempel har han ikke kamper på U-landslag før han var en snartur innom U20 og i fjor ble tatt ut på U21-landslaget. Dette er en historie om en spiller som virkelig har jobbet for å nå målene sine. Vi gleder oss til å følge karrieren hans videre, sier Kræmer-Andressen.

Salget av August Mikkelsen gleder klubbens daglige leder, men på samme tid er det også trist.

 - At August forlater oss gjør meg både glad og trist. Trist fordi han er fantastisk, både som person og spiller. Glad fordi klubben får resultater av sin strategi som er å utvikle talenter og selge til store klubber, sier daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes.

- Ingen i klubben ønsket å selge August, men dette salget gjør at August får oppleve sin drøm og klubben får inn midler til å bygge et sterkere fundament. Noe vi må gjøre for å sikre at vi kan være i toppen av norsk fotball i mange år fremover, fortsetter Alapnes.

- Jeg kan forstå at mange mener det er galskap at vi selger en så stor profil som August. La det være sagt; ingen av oss ønsker å selge August. Dessverre er ikke bildet så enkelt. Med manglende inntekter måtte man skjære klubbens økonomi og organisasjon ned til beinet for å overleve. Nå er vi ferd med å bygge klubben opp igjen. Av mange viktige grep vi har tatt er å bygge en av Norges beste forvaltere av talenter. Gjennom akademi og god scouting har vi funnet uslepne diamanter, formet de og solgt de til større klubber. Det har medført at mange talenter nå vil til Tromsø, men også at klubben stadig vekk står bedre finansielt, sier Alapnes.

Takknemlige overfor August og hans kjærlighet for klubben.

- Når August signerte ny avtale med oss på slutten av 2021 kunne han også latt være. Da hadde vi fått kr 0 for han nå. Vi er dypt takknemlige for at han, i kjærlighet til klubben, signerte på nytt. Det betyr også at vi må respekterer at det er en tid for alt og at det betyr at August nå skal få prøve seg i en storklubb som Hammarby, avslutter Alapnes.

Klubben ønsker August Mikkelsen lykke til med det neste steget i Hammarby IF!

Klikk på boblen nedenfor for å gjenoppleve noen av øyeblikkene sammen med August.Utforsk TIL+ her. Den nye måten å sikre seg fast plass på stadion og innhold fra innsiden.

Annonse fra Eliteserien: