Jeg blir å savne øyeblikkene

Han har gitt oss mange mål og magiske øyeblikk. Nå skal den mye omtalte «juvelen», August Mikkelsen, starte på et nytt kapittel i karrieren. Vi har tatt en siste prat med August.

Annonse:

Han har gitt oss mange mål og magiske øyeblikk. Han har vært med på å samle store og små fra hele landsdelen, både på Alfheim og foran tv-skjermen. Nå skal den mye omtalte «juvelen», August Mikkelsen, starte på et nytt kapittel i karrieren.

Hvordan blir det å skulle forlate hjembyen å flytte for seg selv?

- Det blir spennende, også gleder jeg meg til å prøve noe nytt, samtidig som det blir vemodig å forlate hjembyen og alt man har her. Men jeg føler meg klar og har troen på at det er et riktig steg å ta. 

Klubben har det siste året fått inn flere nye ansikter i både sport og administrasjon, og alle har vært veldig åpen om at samarbeidet med supportere og frivillige har vært viktig. 

Hva tenker du om å ikke skulle være med på den reisen dere har startet på sammen?

- Det er veldig mye spennende og bra som skjer i klubben og jeg har stor tro på den retningen klubben går i. Som TIL-gutt er det kjedelig og ikke få være med på den reisen, men med de folkene som er i klubben i dag, så har jeg tro på at det blir bra uansett. Samtidig gleder jeg meg til å spille for Hammarby.

Hva er det viktigste du tar med deg videre fra tiden i TIL?

August Mikkelsen gleder seg til neste kapittel i karrieren, men blir å savne alle i og rundt klubben.
August Mikkelsen gleder seg til neste kapittel i karrieren, men blir å savne alle i og rundt klubben.

- Samholdet man har hatt her i laget og klubben er helt unik, og det vil jeg ta med meg videre i håp om å kunne fortsette og være en god lagspiller andre steder. 

Du sier at samholdet i Tromsølaget er helt unikt, er det noen du vil savne litt ekstra når du drar?

- Det er en veldig herlig gruppe og alle spillerne her er blitt mine kompiser. Men jeg vil nok ha et ekstra savn til Kenta (Kent-Are), Casper og Marius som alltid er med på en kaffe eller tre.

I vinter har klubben solgt flere spillere. Eric Kitolano som gikk til Molde, og Warren Kamanzi som ble solgt til Toulouse FC i Frankrike. 

Det har jo blitt solgt flere sentrale spillere nå i vinter, hvordan tror du laget vil klare seg kommende sesong?

- Helt siden Gaute kom til klubben har vi fokusert veldig på at vi er ett lag, og til syvende og sist er det laget som vinner, så jeg har kjempetro på TIL i årets sesong. 

Du har jo alltid vært en kar som ikke har vært så glad i oppmerksomhet, hvordan tror du det blir når du kommer til en ny og større plass?

- Det er jo en grunn til at vi sitter gjemt inne i hjørnet på gymmen og snakker nå, sier Mikkelsen med et lurt smil. 

- Jeg trives egentlig best utenfor rampelyset, men det blir god læring, så det skal nok gå fint. 

Det er ingen tvil om at August har spilt seg inn i hjertene til det nordnorske folk, og når stemmen begynner å minne litt om det nydelige seiersintervjuet etter TIL slo Rosenborg 4-3 på Alfheim, så er det enkelt å forstå at det nordnorske folk også har gjort inntrykk på han.

Er det noe du vil si til folket før du pakker kofferten og går ut døra her på Alfheim?

- Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle som engasjerer seg i og rundt klubben. Forza Tromsø og byen som lager en enorm stemning på tribunen. Sammen med de har jeg fått minner for livet.

Klikk på boblen for å gjenoppleve øyeblikkene vi hadde sammen med August i fjor.

Annonse fra Eliteserien: