- Verdifull start på oppkjøringen

I dag går turen til Spania og årets første treningsleir. Vi har tatt en prat med hovedtrener Gaute Helstrup om de første ukene og hva planen for den kommende treningsleiren er.

Annonse:

Fredag reiser spillerne og trenerapparatet til Alicante og treningsleir i Oliva Nova. Gaute Helstrup ser fram til to spennende kamper, gode treninger og mulighet til å bli enda bedre kjent med våre nyeste tilskudd til troppen.

Hva har laget jobbet med de første ukene av oppkjøringen?

Vi har primært jobbet etter to prinsipper:

- Nr 1. Det har vært viktig å komme i gang og trene godt igjen. Fokus på tilstedeværelse og konsentrasjon i øktene. I tillegg har vi fokusert på fulle kvalitetsøkter med ball. Der har spillerne respondert svært godt på.

- Nr. 2. Den andre dimensjonen er den fysiske biten. Det har vært nødvendig å få alle spillerne opp på et bra fysisk nivå, noen har hanglet litt med småskader, men nå nærmer flere og flere seg et bra nivå. Det gjør at vi kan ha enda mer fokus på gode og fulle fotballøkter fremover. 

Videre har vi brukt tid på å repetere identiteten vår og hovedprinsippene i spillet fra fjoråret. Det er alltid nyttig etter en periode med ferie, utskiftinger i troppen og nye fjes inn å repetere mønsteret vi ønsker å fremstå med på banen. Spillerne jobber godt med dette, både de nye spillerne, ungguttene og våre mest erfarne. I tillegg fikk troppen god læring og erfaring i treningskampen mot Rosenborg. Det var verdifullt. 

Hva blir fokus på treningsleiren?

- Fotballen er i sentrum og det vi bygger alt rundt. For oss handler det om å sette grunnprinsippene og bygge relasjonene i gruppen. Det blir viktig å få inn guttene som er fersk og implementer de enda mer i stilen vår. I tillegg er treningsleirer alltid en fin anledning til å bli enda bedre kjent med alle, både for spillerne og teamet rundt.

- Vi skal ha to gode økter i kampene mot IFK Gøteborg (6. februar) og HJK Helsinki (11. februar) hvor vi kommer til å oppleve mye god læring. Vi blir å disponere laget slik at spillerne får rikelig med spilletid.

- Det blir interessant å møte IFK som kommer i en 4-2-3-1. En motstander hvor vi får trent godt på presspill. I tillegg ønsker vi selvsagt å spille vårt spill. Det blir en spennende kamp som jeg gleder meg til. 

- HJK er et ballbesittende lag som kommer med en femmer bak. Det er likt mye av de lagene vi blir å møte i Eliteserien i sesongen som kommer. Det blir en veldig verdifull økt hvor vi får trent på det vi blir å møte mye av.

Hvordan jobber trenerteamet på treningsleir?

- Det blir bra å få tid til å jobbe med teamet og sette standarden for sesongen som kommer. Hvordan vi sammen kan optimalisere og bli best mulig rustet for det som kommer. Det blir vikitg. Vi har også noen nye fjes i teamet med Odd-Egil Eggen (materialforvalter), Thomas Aloyseous (Fysiske apparatet) som er førstereis på treningsleir med oss. De gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med.

Status på troppen?

- Oskar Opsahl og Casper Øyvann blir ikke med på turen. Vi har vurdert det slik at siden de Ikke er klar til kamp så har de mest utbytte av å bli hjemme og trene godt.

- Lasse Nilsen, Yaw Paintsil, Christophe Psyché, Kent-Are Antonsen og Hilmir Mikaelsson har hanglet litt den siste tiden, men de er i god bedring og vi håper at de er i tilbake i full trening allerede de første dagene på treningsleiren.

- Ruben Yttergård Jenssen trente fint i dag (torsdag) og var med på 11 mot 11 på treningen. Han er i fin progresjon etter kneoperasjonen i fjor høst. Om han fortsetter fremgangen kan det være at han blir aktuell for kamp, men det tar vi en vurdering på underveis på leiren, avslutter hovedtrener Gaute Helstrup.

Kampene mot IFK Gøteborg og HJK Helsinki streames på Nordlys.

Annonse fra Eliteserien: