-1507-kopi

Nominert til Nordnorsk kommunikasjonspris

Tromsø IL er en av tre nominerte finalister til Nordnorsk Kommunikasjonspris 2022.

Annonse:

De nominerte til Nordnorsk Kommunikasjonspris 2022 er Tromsø IL, Senja Kommune med Kommunikasjonssjef Kari H. Slaattelid og Finnmark Politidistrikt med Ellen Katrine Hætta.

Klubben er svært glade over nominasjonen til Nordnorsk Kommunikasjonspris 2022.

- Vi er utrolig glade over nominasjonen. Vi er veldig opptatt av rollen vi har som kommunikatør i samfunnet. Mange lar seg engasjere av det vi ytrer. På den ene siden bygger vi engasjement og stolthet rundt fotballklubben, men vi anser det også som vår plikt å bruke vår sterke stemme til å hjelpe grupper som ikke når fram i det store rommet. De siste årene har vårt engasjement rundt VM i Qatar, menneskerettigheter og å framsnakke samisk språk og kultur vært med på å endre holdninger. Både lokalt og internasjonalt. Selv en stemme fra langt oppe i nord kan høres verden rundt om man er kreative og modige, sier daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes. 

Å bry seg er en sentral del av klubbens DNA.

- Det er svært gledelig med nominasjonen til en så flott pris. Å bry seg om andre er en sentral del av klubbens DNA, og at vi bruker vår stemme til at flere får det bedre er noe vi ønsker å gjøre mer av. For når vi bryr oss om andre, er det også mye enklere for oss å nå målene våre kommersielt. I fjor fylte vi Alfheim for første gang på over 10 år, vi har fått flere nye samarbeidspartnere samtidig som vi har forbedret avtalene med våre eksisterende samarbeidspartnere. Vi opplever et større engasjement fra hele byen og fra byens næringsliv rundt det klubben gjør. Det er rett og slett god business å bry seg om andre. Vi ser at pilene peker oppover på alle områder av klubben, sier kommersiell leder i TIL, Wiggo Yttergård 

Uten en fantastisk markedsgruppe bestående av frivillige ressurser ville det ikke vært mulig.

- Vi er også svært heldig som har en engasjert markedsgruppe med frivillige ressurser som hjelper oss i kommunikasjonsarbeidet, både med innspill og kreative budskap til våre kommunikasjonskanaler, sier Alapnes.

Utdelingen av Nordnorsk Kommunikasjonspris 2022 skjer under arrangementet KomNord 2023, som går av stabelen i Tromsø torsdag 16. februar.

Juryens begrunnelse for nominasjonen av Tromsø IL:

Identitet og tilhørighet er viktige begrep når man skal engasjere verden rundt seg. Idrettslaget har i løpet av de siste to årene brukt sin plattform til å skape engasjement rundt viktige samfunnsutfordringer på tvers av landegrenser, og har samtidig vært en samlende stemme for en hel region. Kommunikasjonsarbeidet har gjort det å være en del av klubben til å oppleves som å være en del av noe større. 

Kandidaten har vist en stor grad av innovasjon og har jobbet nyskapende med prosjekter som har gitt internasjonale omtale. Dette har blant annet resultert i at 2/3 av draktsalget har funnet veien hjem til nye supportere i hele verden, og bidratt til å i større grad sette Nord-Norge på kartet. Samtidig har klubben vært en samlende stemme regionalt, og har jobbet med å løfte frem samisk kultur og språk. En aktiv tilstedeværelse i sosiale medier og daglig samhandling med egne følgere har skapt en stor supporter-skare, og fotballklubben kunne for første gang på over ti år spille kamp for et fullsatt stadion på Alfheim. 

Med bakgrunn i det nyskapende kommunikasjonsarbeidet og de inspirerende strategiske valgene som er gjort, er Tromsø IL en av tre nominerte til Nordnorsk Kommunikasjonspris 2022.

Les mer om Nordnorsk Kommunikasjonspris 2022 her

Les om finalistene her

Annonse fra Eliteserien: