50176770776_5f310aa0c5_c

- Jeg har fått venner for livet

Alle kan bli frivillig. Om du er ungdom, voksen eller pensjonist så har vi en rolle og et fellesskap som sprer glede og varme på Alfheim.

Annonse:

Norsk idrett er tuftet på frivillighet og flerfoldige dugnadstimer i året. I TIL er vi så heldige å ha med frivillige i hele verdikjeden av klubben.

For å gjennomføre gode og trygge arrangementer i Eliteserien har klubben flere enn 100 personer i sving på kampdager i form av vertskap, vakthold, supportereffektsalg, servering, produksjon og sosiale medier.

Nina Teistevoll under en av kampene i jubileumssesongen i 2020. Foto: Gry Berntzen.
Nina Teistevoll under en av kampene i jubileumssesongen i 2020. Foto: Gry Berntzen.

Mangfoldet av frivillige er stort, og hver og en er avgjørende for at vi som både by og klubb kan ønske velkommen til Eliteseriekamper på Alfheim 15 ganger i året.

- Utrolig glad for bidra

- Det er vel 30 år siden første gang jeg gikk på TIL-kamp. Da sammen med min far som var frivillig i klubben. Etter flere år som tilskuer sammen med han syntes jeg det ble for galt å bare se på kampene gratis, så da ble jeg en del av vertskapet på kampene. Siden har jeg vært på Alfheim og det er jeg utrolig glad for, sier Tom Rønne.

- Jeg har alltid vært glad og engasjert i idretten, og jeg har vokst opp i et miljø hvor frivillighet og det å ta del i et fellesskap står sentralt. For meg ble det derfor naturlig å bidra til klubben som frivillig, sier Nina Teistevoll.

- Jeg fikk høre om frivillig arbeid for TIL via et familiemedlem for mange år siden. Og i flere år gikk jeg å tenkte at det orket jeg absolutt ikke! Fotball er jo så kjedelig. Men en dag så dro jeg på Alfheim for å sjekke ut om var noe jeg kunne trives med. I år tar jeg fatt på min tredje sesong, og har ingen planer om å slutte, sier Kamilla Winther.

Slik blir du frivillig

- Samholdet står sterkt

- Det er utrolig trivelig å være en del av kampene på Alfheim, og de kameratskapene jeg har fått gjennom flere år vil jeg si er unikt. Vi både smiler, ler og prater om alt mellom himmel og jord - det er kjempesosialt, sier Rønne før han legger til.

..og i tillegg har vi jo to sosiale sammenkomster hvor vi samles til et hyggelig lag to ganger i løpet av året.

Kamilla Winther på kamp i 2020. Foto: Gry Berntzen<br />​​​​
Kamilla Winther på kamp i 2020. Foto: Gry Berntzen
​​​​

- En av grunnene til at jeg ble en del av miljøet på Alfheim var et sterkt ønske om å bli kjent med nye folk som jeg ikke ellers treffer i hverdagen. Etter 11 år som frivillig i klubben har jeg fått vennskap for livet og mange nye impulser som jeg ikke ville vært foruten, sier Teistevoll.

Trenger man å like fotball for å være frivillig? 

- Absolutt ikke. Jeg er ikke der for fotballen sin del, det synes jeg ikke man trenger. Jeg har møtt så mange fine mennesker på Alfheim, fått være med på fine sammenkomster og blitt dratt inn i den energiske stemningen under kamp. Det er en bonus å like fotball som frivillig, men ikke en nødvendighet, sier Winther.

- Ønsker flere med på laget

Tom Rønne har vært en del av klubben som frivillig i over 30 år. Han ønsker flere med på laget.

- På Alfheim er alle velkommen, og vi ønsker å få med flere på laget slik at vi alle kan stifte nye bekjentskap og skape venner for livet, sier Rønne.

Hvem passer det for?

Det passer for alle, uansett om du er ungdom, voksen eller pensjonist så har vi en rolle og et fellesskap som sprer glede og varme, sier han.

42 år senere stortives han enda

Hans-Thore "Boa" Hanssen har vært en del av klubben siden 80-tallet og nå går han inn i sitt 42. år i klubben. Rollene hans har vært mange og i dag er han sikkerhetsjef på kampene og materialforvalter i hverdagen.

Hans-Thore "Boa" Hanssen, sikkerhetssjef og materialforvalter i klubben.&nbsp;Foto: Gry Berntzen
Hans-Thore "Boa" Hanssen, sikkerhetssjef og materialforvalter i klubben. Foto: Gry Berntzen

- Jeg stortrives i klubben, både på kampdag og i hverdagen. Vi er en stor familie som bidrar til at fellesskapet skal bli bedre. Vi er heldig og priviligerte som får lov til å holde på med det vi liker aller best, nemlig fotball. sier sikkerhetssjef og materialforvalter, Hans-Thore Hanssen (også kjent som Boa).

Har du noen gang vurdert å gi deg?

- Mange ganger. Men når man først kommer inn i det og den trenden at du har begynt, så gir man aldri slipp på det. Jeg har prøvd, men det er rett og slett for artig å være en del av laget, sier Hanssen.

Og vi ønsker flere velkommen på laget.

- Vi vil gjerne ha flere med på laget, og kanskje blir nettopp du like hektet som meg når du først har begynt, avslutter han.

Klikk her for å bli en del av laget

 

Bjørn Steinar Johansen (85) og Hans-Thore Hanssen har til sammen over 100 år i klubben. I videoen nedenfor forteller de hvorfor.


Annonse fra Eliteserien: