- Gode referanser for de yngste

Akademiet var på kampleir i Nederland. Se bildeserie!

Annonse:

Mandag ettermiddag var TIL-akademiets tre yngste årganger tilbake i Tromsø etter en drøy uke i Nederland. For tredje året på rad var akademiet i Delft, for å møte god internasjonal motstand.

Stort reisefølge

Tradisjonen tro var det de tre yngste årgangene i akademiet (2009-2011) t som tok turen til Nederland, og reisefølget bestod av hele 49 spillere og 8 ledere.

- Det er tredje året på rad vi er på samme plass, noe som gjør at opplegget tar stadig nye steg. Vi blir bedre kjent med området og fasilitetene, i tillegg til at får gjort små forbedringer fra år til år, forteller akademileder Robin Bergfald og drar fram Magnus Børsheim Kalstad som et eksempel. Kalstad ble sommeren 2023 ansatt som fysioterapeut på fulltid i akademiet og var med på turen. Dette gjorde at skadete spillere fikk oppfølging og nye skader som oppstod ble godt håndtert.

- Tidspunktet for turen er alltid i forkant av sesongen og er en stor "happening" for både spillere og ledere. Vi får jobbet tett med spillerne, bli bedre kjent og spillerne får kjenne litt på profflivet. Målet med turen er gode internasjonale referanser, noe vi får gjennom kampene.

Tøffe kamper

Selv om resultatene ble i noe av det tøffeste laget på dette oppholdet, var utbyttet av turen stort.

- Vi reiser med flere hospitanter fra andre klubber i Nord-Norge, og for de fleste av dem var det tilnærmet første gang de spilte sammen på stor bane. Det blir ofte utfordrende, men lærerikt, sier akademilederen som takker FK Mjølner, Reinen IL, Kabelvåg IL, IF Fløya, Hamna IL, Kvaløya SK, Nordreisa IL, Storsteinnes IL og TIL Yngres for lån av spillere.

- Generelt er nok tempoet noe høyere enn hva vi er vant til og for 2011-årgangen spesielt blir det store områder å dekke. Likevel ser vi at vi har spennende årganger å jobbe videre og vi er konkurransedyktige i deler av kampene. Det er gode referanser for våre tre yngste årsklasser å ta med seg inn i hverdagen, forteller Bergfald og får støtte av trenerteamet for uttalelsen.

Også er det en fin anledning for oss å bli bedre kjent med guttene og de med hverandre.

— Rune Berger, hovedtrener G14

Rune Berger er hovedtrener for G14 og har dermed ansvaret for 2010- og 2011-årgangen i hverdagen sammen med assistenttrenerne Lars Henrik Baal Andreassen og Tobias Wulff Larsen. Vel hjemme i Tromsø er han fornøyd med årets tur.

- Det var en veldig nyttig leir for oss. Det var god matching hvor vi blir testet på et nivå hvor ting går fortere enn vi er vant til. Også er det en fin anledning for oss å bli bedre kjent med guttene og de med hverandre. Det har vært veldig mye læring både på og utenfor banen, avslutter den tidligere TIL-spissen.

Resultater

G13:
TIL vs Vitesse Arnheim 1-3
TIL vs Twente 0-5

G14:
TIL vs Vitesse Arnheim 0-10
TIL vs Twente 1-2

G15:
TIL vs Excelsior 3-0
TIL vs NEC Nijmegen 0-6
 

Annonse fra Eliteserien: