DSC05658

Gir 100 000 til migrantarbeidere i nød

Klubben mottok i forrige uke Rettssikkerhetsprisen 2022 sammen med president i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness. Prisen, et stipend på kr 100 000 skal gå til å fremme migrantarbeideres rettigheter.

Annonse:

Onsdag 21. september mottok klubben Rettssikkerhetsprisen 2022 sammen med president i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness.

Vi er utrolig stolt og ydmyk over å motta utmerkelsen fra Juristforbundet for vårt arbeid rundt sportsvasking og menneskerettigheter i Qatar, samt vårt prosjekt RomsaDál. Det er en stor ære å dele prisen med Lise Klaveness. 

- Jeg minnes enda onsdag, 24. februar 2021 hvor Tom Høgli, William Frantzen og jeg satt sammen å diskuterte hvordan vi som klubb kunne være med å gjøre en forskjell. To dager etterpå satte vi i gang en diskusjon som fikk hele fotballverden til å våkne. Vi ønsker å takke hele klubben med våre supportere i spissen. Kanskje har vi en liten stemme i fotballverden, men vi har definitivt fått en mektig røst, sier daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes.

- TIL har gjennom sitt arbeid satt i gang en diskusjon som har og vil skape endringer i fotballverden, sier president Lise Klaveness.

Styrke migrantarbeideres rettigheter

Rettssikkerhetsprisen, som i år er et stipend på kr 100 000,- ønsker klubben sammen med Lise Klaveness at skal gå til arbeidet med å fremme rettighetene til migrantarbeidere gjennom organisasjonen Migrant Rights.

- Hovedårsaken til at vi vant Rettsikkerhetsprisen var vårt arbeid for å bedre forholdene til migrantarbeiderne som bygger stadioner og infrastruktur i Qatar. VM i fotball er den viktigste turneringen vi har i vår idrett. Vi kan derfor ikke være bekjent med at arbeidere må leve under slavelignende forhold fordi vi skal kose oss med en måned fotball. Migrant Rights er den organisasjonen som vi føler lever tettest opp mot formålet vårt. De hjelper migrantarbeidere der de er og de påvirker myndigheter til å bedre forholdene, sier Alapnes.

- Det er veldig fint å kunne bidra til at Migrant Rights kan styrke sitt arbeid med migrantarbeideres rettigheter. Jeg er glad for at jeg sammen med Tromsø IL kan gi 100 000 til et arbeid som bidrar til å fremme rettighetene til migrantarbeidere i Qatar, sier Klaveness.

Migrant Rights er svært takknemlig for gaven. Pengene vil gå til å hjelpe migrantarbeidere i nød.

- This generous donation will support migrant workers in distress, who too often have no recourse when they experience exploitation and abuse. Lack of financial resources is a key reason workers do not file or see through their complaints, or are unable to regain their footing when forced to return home abruptly. Food, shelter, transportation, and mental health services are just a few of the resources essential to help people access justice and reclaim their lives. The donation will be used towards these ends, says Ms Rima Kalush, Dy Director and Editor of Migrant-Rights.Org

Om Migrant Rights

  • Migrant Rights ble grunnlagt i 2007, og er en GCC-basert advokatorganisasjon som har som mål å fremme rettighetene til migrantarbeidere. Gjennom nettbaserte plattformer, prosjekter på bakken og grasrotinitiativer jobber de for å dokumentere migrantfortellinger, sette i gang lokal diskusjon og oppmuntre til endringer i holdninger og praksis overfor migrantarbeidere.

Annonse fra Eliteserien: