Fakta: På godt og vondt

En liten oversikt over både positive og negative rekorder for Tromsø IL.

Annonse:

Største seier:

8-0 er den største seieren til ”Gutan”. Den kom hjemme mot Kongsvinger i 1995. Målene ble laget av Sigurd Rushfeldt (tre), Bjørn Johansen (to), Arne Vidar Moen, Tore Andre Flo og Jonny Hanssen.

Uten tap:

TIL spilte 16 hjemmekamper på rad uten tap. Det skjedde i 1989 og 1990-sesongen etter å ha vunnet 13 kamper og spilt uavgjort tre ganger.

Største borteseier:

7-0 er største borteseier. Den kom faktisk helgen etter utklassinga av Kongsvinger på Alfheim. Det var Molde som fikk unngjelde, et Molde-lag med blant annet Solskjær, Stavrum, Sundgot på topp, Berg Hestad, Rudi og Møller lenger bak på banen. Tore Andre Flo scoret tre ganger, Bjørn Johansen to, Sigurd Rushfeldt og Morten Pedersen ett hver.

Toppscorer:

Sigurd Rushfeldt er tidenes toppscorer i TIL med totalt 144 mål (99 seriemål og 45 cupmål). Nærmest følger Ole Martin Årst med 95 nettkjenninger (64 seriemål og 31 cupmål). Rune Lange er den med flest scoringer i en og samme sesong. Med 23 mål ble han TILs toppscorer i eliteserien i 1999. Sigurd Rushfeldt har rekorden for flest scoringer på øverste nivå i Norge med 172. Rushfeldt har også rekorden som mestscorende nordnorske Tippeligaspiller med 99 mål.

Største tap:

TIL har tapt 0-6 fire ganger. De ble 0-6 både i 1992 og 2000 mot Lillestrøm på bortebane. I 2016 ble det 0-6-tap borte for Aalesunds FK. Største hjemmetap er 0-6 mot Strømsgodset i 2015.

Uten baklengs:

426 minutter – eller 4,7 kamper – er det lengste TIL har spilt uten baklengs i eliteserien. Det skjedde på slutten av 89-sesongen ( Bjarte Flem) og begynnelsen av 90-sesongen (Einar Rossbach).

Uten scoringer:

677 minutter – eller drøyt syv og en halv kamp – er den lengste perioden TIL har spilt uten å score mål. Det skjedde i 2001.

Hjemme/borte:

11 kamper på rad – hjemme og borte – spilte ”Gutan” uten tap i år 2010. Lengste rekke uten seier er åtte kamper.

Tapsrekke:

I 2001 tapte TIL seks hjemmekamper på rad.

Flest scoringer:

70 scoringer er det meste ”Gutan” har scoret i en og samme sesong. Det skjedde i 1999. Færrest mål lagde de i1987 med 19 mål.