William går løs på nye utfordringer

Etter totalt 22 sammenhengende år i Tromsø IL, har William Frantzen bestemt seg for å søke nye utfordringer.

Annonse:

William Frantzen er en høyt verdsatt ansatt på Alfheim. Etter at karrieren var over i 2017, gikk han over i en administrativ rolle i klubben. Der har han hatt et bredt arbeidsfelt, blant annet leder for arrangement og anlegg. 

Nå har han bestemt seg for å søke nye utfordringer og han forlater dermed klubben for å satse for seg selv. Han vil følge normal oppsigelsestid og vil være tilgjengelig til han har sin siste arbeidsdag.

Daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes, skryter av Frantzens jobb og ønsker han lykke til videre. 

- Når jeg kom inn i TIL for et drøyt år siden ble William den jeg jobbet mest med. Vi hadde behov for å tenke nytt og William hadde definitivt det hodet jeg hadde behov for i den fasen. Uten William hadde vi ikke fått til alt vi gjorde i fjor. Det blir et savn og ikke ha han nært oss fremover, men istedenfor å være lei oss for at han nå forlater klubben, ønsker vi heller å heie på han, nå når han følger drømmen sin. Han har heldigvis lovet oss at han skal kjøpe klubben når innovasjonsprosjektene hans lykkes, sier daglig leder Øyvind Alapnes med et smil.

Ekte TIL-gutt

William startet sin TIL-karriere som 6-åring. Han var del av et trygt og godt lag som ble drevet av ivrige foreldretrenere. Han ser tilbake på denne tiden med glede.

- Det var ei fin tid og jeg husker spesielt kampene rundt i byen, og reiser til turneringer der det sosiale var det viktigste. Fotballen i barne- og ungdomsårene ga meg vennskap som jeg nyter godt av den dag i dag. Å vokse opp i TIL har gitt meg enormt mye og det var en god fotballutdanning for meg, sier William Frantzen. 

En ung William Frantzen i aksjon. Foto: Privat
En ung William Frantzen i aksjon. Foto: Privat

Frantzen var en ivrig spiller som viste en dedikasjon for fotballen. Det ble belønnet med en plass i klubbens akademi. Han var en del av det første kullet i TILs akademi som startet opp i 2007. 

- Årene i akademiet var en viktig del av min utvikling. Jeg var en del av et meget godt opplegg og jeg lærte kanskje noe av det viktigste for å oppnå utvikling; å ha ei positiv innstilling, møte opp til hver eneste trening og aldri gi opp, uansett hvilke utfordringer som oppstår. Dette tror jeg gjelder uansett hva du ønsker å bli bedre på. Dette er læring jeg tar med meg videre i livet, sier Frantzen. 

Han reflekterer over høydepunktene gjennom de fire årene i akademiet. 

- Jeg kunne trukket frem mange minner fra tiden i akademiet. Men det er viktig å huske på at det er hverdagen som avgjør hvilke resultater man klarer å oppnå. Legger man inn den innsatsen som kreves, øker sjansen for å for eksempel vinne noe. Det var veldig stort å vinne NM for junior i 2010 sammen med en fantastisk gjeng med spillere og støtteapparat. Det er en opplevelse jeg tar med meg for resten av livet, sier han.

A-laget

Da William gikk siste året på NTG, ble han tatt opp i klubbens A-stall. Et lag som kjempet i toppen av norsk fotball og var jevnlig med i Europacup.

- Det var veldig inspirerende å dele garderobe med et så sterkt toppidrettsmiljø. Jeg fikk se hvor lista lå for å prestere på det høyeste nivået i Norge, samtidig som jeg fikk referanse fra Europa. Vi hadde landslagsspillere fra flere nasjoner i stallen og nivået var veldig bra. Jeg fikk raskt merke at hvis jeg ikke var helt fokusert på trening, fikk jeg tydelige tilbakemeldinger fra de etablerte i stallen. Det gjorde at jeg hele tiden var på tå hev og ønsket å ta nye steg gjennom en god treningshverdag, sier han.

En av Williams styrker som spiller, var at han optimaliserte hverdagen for å bli best mulig. Det gjorde at han tilegnet seg nivået steg for steg, og han ble etter hvert en viktig del av stallen. Til slutt ble han stående med imponerende 9 kamper i Europa for klubben. Kampen mot Tottenham på Alfheim, er noe av det han trekker frem som høydepunkt i karrieren.

IMG_0545.JPG
William Frantzen i aksjon mot Tottenham tilbake i 2013. Foto: NTB Scanpix / Rune Stoltz Bertinussen

- Kampen mot Tottenham husker jeg godt. Det var ekstremt stort å spille foran et fullsatt Alfheim og en fantastisk stemning. Det var en relativt jevnspilt kamp og vi hang til tider godt med. Jeg tror slike kamper er med å bygge stolthet i byen og vi må jobbe hardt for å prøve og gjenskape slike øyeblikk, legger han til. 

Han trekker også frem cupmålet mot Stjørdals-Blink i 2012. Den da 18-årige lysluggen hamret ballen i nettaket. Se målet i videoen.


- Klubben ga meg muligheten

2017 ble siste sesongen på toppnivå for William Frantzen. Han så seg nødt til å legge skoene på hylla, i en alder av bare 24 år. Den lysende karrieren ble stoppet av helsemessige årsaker. Paradoksalt var det Williams enorme iver etter å trene som gjorde at kroppen sa stopp. 

- Jeg trente nok for hardt med en infeksjon i kroppen og det førte til at kroppen i lang tid ikke responderte på den treningen som kreves på toppnivå. Jeg forsøkte å ta det rolig over lengre perioder, men jeg innså til slutt at livet som toppidrettsutøver var over. Da den avgjørelsen ble tatt, var det selvsagt veldig trist for egen del, men sett i et nåperspektiv har jeg lært og opplevd mye spennende på andre områder i klubben.

Vår tidligere kommunikasjonssjef, Nils Jarle Sætre, skrev denne fine saken om William i 2017 da han bestemte seg for å legge opp.

En mann med mange hatter

William Frantzen har i utgangspunktet en arbeidstittel som tilsier ansvar for arrangement og anlegg i klubben. Likevel er han en person som gjerne bidrar på mange felt og han har imponert med sin arbeidskapasitet. 

Han har hatt ansvar for kommunikasjon (sosiale medier og til.no), billettsalg, TIL-butikken, de frivillige på kampdag med mer. Så vi kan trygt fastslå at han har hatt mange hatter å hode styr på i klubben. 

William Frantzen smilende glad etter å ha sendt hundrevis av TIL-drakter til både lokale, nasjonale og globale supportere. TIL er en klubb som betyr mye for veldig mange.
William Frantzen smilende glad etter å ha sendt hundrevis av TIL-drakter til både lokale, nasjonale og globale supportere. TIL er en klubb som betyr mye for veldig mange.

Derfor blir det et stort savn for klubben når han nå velger å gå løs på nye utfordringer. Og hovedpersonen selv sier at det blir vemodig å forlate. 

- Etter så mange år sammenhengende i klubben, gjennom ulike faser i livet, er det en spesiell følelse å si farvel for denne gang. Jeg er utrolig glad i klubben og jeg er TIL-supporter på min hals, sier han. 

Han ønsker også å rette en stor takk til alle som har bidratt for klubben.

- Jeg må få rette en stor takk til alle jeg har fått anledning til å møte og samarbeide med gjennom tiden i klubben. Fra våre fantastiske frivillige, kollegaer, spillere, supportere, journalister, trenere, samarbeidspartnere og alle andre. Det har vært fantastisk, og jeg er sikker på at vi vil møtes igjen i fremtiden. Gjennom TIL har jeg fått uvurderlige lærdommer og erfaringer som jeg tar med meg videre i livet. TIL vil alltid være min klubb og jeg ønsker den all suksess i fremtiden.

- Må tørre å tenke stort i fremtiden

Hva tenker du om fremtiden til klubben?

- Fremtiden til klubben er utrolig spennende og jeg tror vi så vidt har touchet overflaten av hva som er mulig å få til. Klubben er allerede en sentral del av byen og landsdelen, men potensialet til å skape en klubb som virkelig byr på seg selv og byr opp til opplevelser i hverdagen så vel som i helgene er enormt. 

Han har også klare tanker om veien videre for TIL.

- Etter min mening bør det viktigste satsningsområdet for klubben fremover være å utvikle fasilitetene. Skal vi henge med fremover må vi legge til rette for en optimalisert trenings- og kamphverdag. Ser vi lengre sør i landet eller til utlandet er de milevis foran oss allerede. I et toppidrettsperspektiv er det kritisk at man ikke kan trene optimalt 4-5 måneder i året. Når det nå jobbes med nye planer for arena bør det tenkes smart og med lengre horisont, både fra et toppidretts- og underholdningsperspektiv - vel og merke dersom man ønsker å ha et produkt som skal tilby uforglemmelige opplevelser. 

Han tror også at klubben skal fortsette å tenke stort når det kommer til kommunikasjon.

- Gjennom lanseringen av QR-kode drakten med fokus på sosial bærekraft så vi noe av potensialet som ligger her. Med det riktige budskapet, gjennomføringskraft og humankapital er det mulig for klubben å skape en global merkevare med følgerskare fra hele verden. Går klubben i en slik retning vil det potensielt kunne få store ringvirkninger for klubben og ikke minst Tromsø som by. Med posisjon som verdens nordligste profesjonelle fotballklubb ligger det meste til rette for å skape et eventyr som hele byen kan være stolt av. 

DSC05868.jpg
Verdens første QR-kode designede drakt med fokus på sosial bærekraft i et globalt perspektiv. Foto: William Frantzen

Williams nye hverdag

Alle reiser har et nytt kapittel. Nå er det tid for William å skrive et nytt kapittel. Fremover går han og Christopher Vonheim hundre prosent inn for å bygge eget selskap, Frantzen & Vonheim hvor de skal fokusere på media, rådgivning og investeringer.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt eventyr sammen med Christopher. Vi har de siste fem årene jobbet med podcasten Vonheim som etterhvert har vokst seg til å bli en av Norges største innenfor entreprenørskap og business. Gjennom podcasten ønsker vi å gi lytterne våre tilgang på kunnskap og lærdommer fra de beste entreprenørene og lederne i verden. Hovedtemaene i podcasten er havindustri, investering og start-ups. Via podcasten har det også åpnet seg opp andre muligheter som det skal bli veldig spennende å utforske og utvikle.

Christopher Vonheim og William Frantzen. Foto: William Frantzen
Christopher Vonheim og William Frantzen. Foto: William Frantzen

Tromsø IL takker William for den enorme jobben han har gjort for klubben over mange år, og i mange ulike roller!

Lykke til videre i karrieren!

Annonse fra Eliteserien: