Viktigheten av våre supportere

På søndag venter en utfordrende kamp på Romssa Arena når Aalesund kommer på besøk. Vi har tatt for oss tryggheten med å ha egne supportere i ryggen og på tribunen.

Annonse:

Selv om Gaute Helstrup og co ikke vil se på tabellen, var forrige helgs borteseier mot Stabæk et viktig steg i kampen om medalje og muligheten til europaspill i 2024. Men på tross av mange spektakulære sjanser endte det opp med å bli en sliteseier. Ifølge spillerne var en av de fremste grunnene til at alle poengene ble med i bagasjen nordover det fantastiske oppmøtet og atmosfæren skapt av TIL-supporterne.

En voksende supporterkultur i byen

Renessansen til supporterkulturen i Tromsø, har på lik linje med spillerne, høstet mye skryt i løpet av årets sesong. Tilsvarende som med prestasjonene på banen må vi tilbake til sist Per-Mathias Høgmo var i klubben for å finne lignende resultater.

På årets hjemmekamper i Eliteserien har TIL hatt et gjennomsnittlig tilskuertall på 4764. Dette er det høyeste siden 2011, da var tilskuersnittet på 4866. Et tall som med andre ord er fullt mulig å tangere, og alt ligger til rette for at denne positive tilskuertrenden fortsetter når Aalesund gjester Romssa Arena på søndag.

Topp mot bunn - en vanskelig nøtt

Helgens oppgjør representerer i sannhet «topp mot bunn». Aalesund ligger sist på tabellen etter 23 serierunder og er det laget som både har scoret minst- og sluppet inn flest mål. Lag som befinner seg i en slik situasjon kan imidlertid være svært vanskelig å møte på høstsesongen, og kan på mange måter sammenlignes med et villdyr presset opp i et hjørne. Fordi mens TIL går helgens kamp i møte med et ønske om seier for å trygge sin egen posisjon i medaljestriden, er Aalesund på den andre siden avhengig av et godt resultat i håp om å berge plassen i Eliteserien. For dem er det en kamp for tilværelsen, en følelse Tromsø-publikumet har kjent på ved flere anledninger i nyere tid.

Supporterne utgjør forskjellen

Derfor håper vi at flest mulig tar seg tiden til å stille opp som TILs tolvte mann og hjelpe Gutan med å ta en viktig seier i medaljejakten. Ifølge spillerne selv er realiteten at de som stiller opp på kamp, hjemme eller borte, er med på å gjøre en reell forskjell på TILs prestasjoner. 

Noe som kan være med på å forklare hvorfor Gutan har vært i kanonform på hjemmebane i årets sesong. Faktisk har Gaute Helstrups menn vunnet samtlige av de siste fem kampene på eget gress, og har ikke tapt på Romssa Arena siden 16. mai oppgjøret mot Bodø/Glimt. Det er med andre ord i underkant av fem(!) måneder siden sist hjemmepublikumet har måtte opplevd å se Gutan tape.

Med høstvær i luften og vinteren på dørstokken ligger det an til å bli en god gammeldags flomlyskamp. Med Forza Tromsø i spissen håper vi at flest mulig tar seg turen til Romssa Arena for å bidra til at det blir en atmosfærisk helaften av en fotballkamp.

Kom på kamp!

Kjøp billetter her

 

 

Annonse fra Eliteserien: