- Viktig med internasjonale impulser

Alex Fernandez gjør trenerteamet til G15 i akademiet komplett.

Annonse:

I midten av januar ble nok en viktig brikke i akademiets trenerkabal lagt. Spanske Alexandre Fernandez Massot, som kort kalles Alex, tok fatt på stillingen som assistenttrener for G15 i kombinasjon med fysisk trener for aldersgruppen 13-15 år.

Internasjonalt trenerteam

Med Massot på plass er G15 et trenerteam med internasjonalt snitt over seg. I fjor sommer startet danske Emil Kjersgaard Hansen i rollen som hovedtrener etter å ha blitt hentet fra akademiet til Lyngby, og nå kompletterer mannen fra Barcelona trenerteamet som skal utvikle spillerne i akademiet 2009-årgang.

Utviklingsansvarlig i Tromsø IL, Robin Bergfald, er strålende fornøyd med å ha spanjolen på plass.

- Vi var i kontakt med Alex for første gang på sensommeren, og allerede da slo dette oss som en interessant ressurs. Han framstod som faglig dyktig og har både UEFA A-lisens og UEFA Youth A, men ga også uttrykk til å være et varmt og godt menneske, sier Bergfald, som på daværende tidspunkt ikke hadde noe å tilby.

- Så har vi holdt en dialog underveis og fant en spennende stilling for Alex på nyåret, nemlig assistenttrener for G15 og fysisk trener for aldergruppen 13-15 år.

Med Emil og Alex som trenere for G15, har akademiet en god miks av erfaringer og bakgrunner i støtteapparatet.

- Trenerne i akademiet består nå av ressurspersoner hvor noen har spilt eliteseriefotball, noen har vært trenere i andre akademier, noen har erfaring som trener fra seniorfotballen og andre er fersk i sin trenergjerning, sier Bergfald og påpeker at det er en sterk nordnorsk profil i teamene.

- Så har vi Emil og Alex nå som gir oss noen andre perspektiver. Det er viktig for utviklingsløpet til både spillerne og de andre trenerne at vi har noen internasjonale impulser i teamet.

- Jeg måtte ta et steg ut av komfortsonen

36 år gamle Alex Fernandez tok med seg konen og flyttet til Tromsø i november. Da kom han til Nordens Paris etter åtte år på Island.

- Etter å ha utviklet meg selv som trener på Island, visste jeg at jeg måtte ta et steg ut av komfortsonen for å fortsette utviklingen. Jeg hadde lenge hatt lyst til å dra til Norge, ettersom jeg har hatt noen kolleger som har snakket godt om norsk fotball, forteller treneren som i tillegg til fotballutdanningen innehar en universitetsgrad i Physical Activity and Sport Science.

- Utviklingsmiljøet til Tromsø IL fanget oppmerksomheten min, i tillegg til byen, som jeg og konen min synes er så vakker og spesiell.

Nå er jeg i et miljø jeg drømte om når jeg tok risikoen med å ta et steg ut av komfortsonen.

— Alex Fernandez

Etter å ha startet i jobben 15. januar har Alex fått et godt inntrykk av klubben og laget.

- Starten har vært veldig positiv. Jeg har fått kommet godt i gang med gode arbeidsrutiner med fokus på dagens trening og hvordan vi kan hjelpe spillerne best mulig, sier han og skryter av spillerne på G15-laget.

- Det har vært god kvalitet og et fint konkurransenivå på treningene. Jeg føler vi har fått god kontakt allerede og ser fram til å arbeide videre med denne gjengen. Det er mange som jobber hardt for at spillerne skal utvikle seg, og profesjonaliteten i klubben har vært imponerende. Vi planlegger i detaljer, diskuterer og infører strategier for at spillerne og vi trenere skal bli den beste versjonen av oss selv. Nå er jeg i et miljø jeg drømte om når jeg tok risikoen med å ta et steg ut av komfortsonen, avslutter Alex Fernandez.

Vi har fortsatt ledige plasser på TIL-skolen!

Klikk her for å melde deg på

Annonse fra Eliteserien: