Trond-Steinar «pensjonerer» seg fra TIL

En av klubbhistoriens mest markante skikkelser, med over 50 års fartstid i klubben gjennom ulike roller, velger nå å tre til side og sende stafettpinnen videre.

Annonse:

Trond-Steinar Albertsen har en TIL-karriere som veldig få kan matche. Som aktiv spiller nådde han 268 obligatoriske kamper for A-laget og han spilte venstre back på TILs legendariske 86-lag. Han har også vært trener på yngre lag i klubben, mens han de siste 25 årene har vært ansvarlig for markedsavdelingen i klubben.

Albertsen har vært helt sentral i to viktige epoker i historien om TIL som profesjonell klubb. Den første som spiller på midten av 80-tallet i det som var begynnelsen på TILs ferd mot norsk toppfotball, noe klubben høster frukter av den dag i dag. Det inneholdt opprykk, Europacup og Cupfinalen i 1986 mot Lillestrøm som betegnes av svært mange som den største kampen i klubbens over 100-årige historie. Skader satte dessverre en stopper for spillerkarrieren i 1990.

Den andre epoken var oppbyggingen av det viktige Proff i Nord-nettverket fra midten av 90-tallet, som Albertsen ble ansatt i klubben for å utvikle videre. Proff i Nord er et nettverk bestående av noen av klubbens største partnere som sammen med øvrige viktige samarbeidspartnere har vært helt avgjørende for at TIL har hatt økonomi til å være en profesjonell klubb i norsk toppfotball, og dette nettverket eksisterer den dag i dag.

Nå velger klubblegenden å takke for seg og slippe nye krefter til. Albertsen ser tilbake på mange gode minner og milepæler fra sin tid i klubben, og det er ikke få høydepunkter å ta av.

- Jeg har vært så heldig å være en del av klubben mens vi har vært en betydningsfull faktor i norsk toppfotball. Vi har opplevd opprykk, og dessverre også noen nedrykk, Europacup, cupmesterskap, seriemedaljer og et hav av andre gode opplevelser. Det beste er at dette er minner jeg deler med fantastiske medspillere som jeg har hatt opp gjennom årene, både på og utenfor banen, noe jeg setter umåtelig stor pris på.

For er det noe Trond-Steinar Albertsen vet å anerkjenne, så er det fellesskapet og det å være en del av noe større enn seg selv.

-Som typisk lagspiller har det vært motiverende å gå på jobb hver dag å være en del av «det store laget» som består av: jenter og gutter i topp og bredde med støtteapparat, gode kollegaer, flotte samarbeidspartnere, uunnværlige frivillige, forventningsfulle publikummere samt vår stadig voksende og inspirerende supporterkultur. Sammen med disse har jeg også satt stor pris på og fått være med på å utforme og forankre klubbens verdier Stolthet, Lagånd og Redelig spill både i topp og bredde gjennom mange år. Jeg er også stolt over det samfunnsengasjementet som klubben, gjennom samarbeid med mange instanser og partnere, engasjerer seg i for å skape mindre ulikheter i hverdagen for barn og unge, sier Albertsen.

Trond-Steinar har i over 20 år vært markedssjef i klubben og har de siste årene vært alene i markedsavdelingen. Det innebærer aleneansvar for salg og oppfølging av nærmere 100 selskaper i stort og smått.  

-Jeg legger ikke skjul på at det har vært krevende, men med fantastiske samarbeidspartnere og gode kollegaer på laget har vi kommet oss gjennom dette sammen sier Albertsen.

Etter 50 år i ulike roller i klubben, sier altså hedersmannen og lagspilleren med stor «L», Trond-Steinar Albertsen, at nok er nok. Det er vemodig og spesielt, men han mener at tidspunktet er riktig.

- Vi har kommet oss tilbake til mer normale tider etter krevende år med pandemi, og vi har nå rekruttert inn i klubben to flotte og innovative personer i Wiggo Yttergård og Ingar Angell Nicolaysen. Jeg føler derfor at det er riktig tidspunkt  å gi stafettpinnen videre. Det blir likevel vemodig, jobben i TIL har blitt en livsstil og klubben vil alltid ha en stor plass i hjertet mitt, sier Albertsen.

Trond-Steinar skal jobbe oppsigelsestiden ut, og vi får alle god anledning til å takke han av for lang og tro tjeneste.

- Nå skal jeg være her gjennom sommeren og tidlig høst så får vi se hva fremtiden bringer. Kanskje dukker det opp noen spennende utfordringer, avslutter Albertsen.

Alapnes:-En legende

Daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes, er full av lovord om Trond-Steinar Albertsen. 

-Det oppstår ofte diskusjoner om hvem som har lov til å bære tittelen legende. For meg er Trond Steinar en som virkelig har lov til å bære denne tittelen. Få, kanskje ingen andre, har bidratt så mye til Tromsø IL som han har. Først som spiller og så som ansatt. Han har vært med på å bære klubben i tøffe tider og sette fart på klubben i gode tider. Det blir et stort savn å ikke ha han i arbeidsmiljøet vårt. 

Tromsø IL takker og bukker for jobben du har gjort for klubben, Trond-Steinar!

 

Annonse fra Eliteserien: