Styrker trenernettverket

Nesten 50 trenere fra ulike fotballklubber i Tromsø samlet til grasrottrenerkurs i mars.

Annonse:

I løpet av mars har Tromsø Idrettslag (TIL) og Troms Fotballkrets (TFK) i samarbeid med Troms-fotballens venner gjennomført fire Grasrottrenerkurs. Disse kursene har ikke bare gitt trenere muligheten til faglig påfyll, men har også fremmet samarbeidet mellom ulike fotballklubber i Tromsø-regionen.

TIL Delkurs 1 bilde av trenere i Lerøyhallen.jpg
TIL Delkurs 1 - trenere og veiledere i Lerøyhallen

Delkurs 1 ble arrangert i Krokelvdalen, med Terje Lundhaug som kursleder. Han ble støttet av veiledere Jim Myrli og Marius Arntsen. På TIL i Lerøyhallen tok Terje Lundhaug igjen roret som kursleder, denne gangen med Sebastian Bjørhovde og Truls Jenssen som veiledere. Under dette kurset fikk deltakerne også verdifulle råd og innsikt fra Gry Heggås Jensen fra Kirkens SOS om hvordan trenere kan bidra til å forebygge selvmord.

Reinen1.jpeg
Delkurs 3 og 4 i Reinen
​​​
Bilde av deltakere og foredragsholder fra Kirkens SOS.jpg
Gry Heggås Jensen fra Kirkens SOS holder foredrag.

Delkurs 4 fant sted i Fløyahallen, ledet av Heidi Øines Martinussen og Truls Jenssen som veiledere. Det siste kurset for måneden ble avholdt hos Reinen IL, med Espen Pedersen som trenerveileder.

Bilde av deltakere og veiledere på kurs i Fløyahallen.jpg
Deltakere og veiledere på kurs i Fløyahallen

Totalt deltok 47 trenere fra åtte forskjellige klubber, inkludert Laksvatn, Blåmann, Fløya, TIL, TUIL, Krokelvdalen Ulfstind og Reinen, samt trenere fra TIL – Skolen. Dette viser det gode samarbeidet mellom klubbene i Tromsø Fotballkrets.

Vi ønsker også å rette en stor takk til de over 80 personene som bidro til gjennomføringen av kursene, og som gjorde det mulig å arrangere kursene.

Gjennom Grasrottrenerkursene har Tromsøs fotballklubber ikke bare styrket kompetansen til trenere, men også bygget et tettere nettverk som vil bidra til å løfte fotballen i regionen. Disse kursene er en viktig del av utviklingen av fotballen på grasrotnivå, og vi ser frem til å fortsette å investere i våre trenere og deres ferdigheter i tiden som kommer.

Annonse fra Eliteserien: