SNN Akademiet på besøk hos Rotsundelv IL

Onsdag 29.06 tok Truls Jenssen med seg SNN Akademiet til Rotsundelv. Les den nydelige rapporten fra den alltid engasjerte Truls.

Annonse:

SNN Akademiet på besøk hos Rotsundelv IL på nydelig 7-er kunstgressbane ved skolen onsdag 29.06. Med trenerne Joachim Bakke, Knut Olav Rønsen, leder Siv Linda Gamst og med 18 spillere på G 17- laget ble det en oppløftende happening. Rotsundelv IL G 17 er også et greit bilde for andre lag som noen år sliter med å ha nok spillere til ulike aldersgrupper for å stille med lag i serien. Dette laget har 21 spillere fra 3 klubber i tillegg til Rotsundelv IL er spillere fra Nordreisa IL og 1 fra Indre Kåfjord. Vi måtte spørre Mikkal fra Indre Kåfjord om  det ikke ble slitsomt med mye kjøring. Ingen problem der han i det daglige traff de andre på Nordreisa vgs. og det var samarbeid med kjøring til å fra skole og trening, dessuten ville han få 30 minutter mindre kjøring nå de skal på Piteå-turneringa i sommer. Herlig innstilling!!!

I inngangen til treningsøkten ønsket trenerne Joachim og Knut Olav jobb med temaene: kommunikasjon, bevegelse og initiativ. Økta ble da lagt opp med øvelsene «Kaosfirkant», «Føring og vendinger», «Pasningsdrill», «Spill m/ekstra coaching på tema» og «Fritt spill».

I «Kaosfirkanten» er det ypperlig for temaet initiativ der spillerne blir oppfordra på å ha kontroll på ball, men også «blikke opp» se hindringer og nye rom.

«Føring og vendinger» gir teknikk som gjør deg enda mer i stand til å ta initiativ. Begge øvelsene er i tillegg fin for oppvarming med ball og få kroppen i gang.

Rotsund7.jpg

«Pasningsdrill» med 3 firkanter og 6 spillere gir masse poeng på temaene. Pasningskvalitet, bevegelse, fra/mot, gjenlegg og ny bevegelse, vise deg for ballfører med kroppsspråk og prat, lev med i øvelsen slik at du som spiller gjør deg klar til mere bevegelse og initiativ straks du har spilt ballen fra deg!! Det ble en fin progresjon i øvelsen, fra å bli kjent med øvelsen, bevegelse fra/mot, initiativ, hardere pasning når du vet at mottaker bare skal dempe ballen til deg, kroppsspråk, stemmebruk, leve med og til slutt konsentrasjon. Med konsentrasjon gjør du medspillerne bedre og ikke minst deg sjøl! Da var det artig se gruppene kjøre med 2 baller i gang med liv, tempo og presisjon!

«Spill m/ekstra coaching på tema» er å kjenne alle deløvelsene med tema  igjen i spillet. Her fryser vi spillet noen ganger hvor det er mere å hente for spillerne. Vi trenger mere konsentrasjon. Skaff deg som back mere rom ved å trekke helt ut til sidelinja. Samtidig roper du at du er ledig. Sentral midtbane får pasning fra deg som keeper, du ser at han kan vende opp, rop det til han. Vi kan også fryse når det går bra for å forsteke temaet: Sentral midtbane slår på møtende spiss og forventer gjenlegging, han får det og kanten ser det og tenker det samme og går rett i bakrom og går alene mot keeper, nydelig!

Rotsund8.jpg

«Fritt spill» tok vi selvfølgelig med, øvelsen som gir mest læring gjennom hele tiden skiftende erfaringer og du ser at spillerne har det ARTIG!!

Etter økta ble spillerne med på Trenerforum med lett prat og refleksjoner på tema i økta og treningshverdagen for å utvikle seg videre. Her hadde leder Siv Linda Gamst ordnet med kaffe og frukt til alle i flotte lokaler i Rotsundelv barnehage! Da må en huske  3 ting, Trene fordi det er artig, da Trener du mye og det er lurt å Trene rett! Ta med deg Konsentrasjon, kommunikasjon, bevegelse, initiativ, LEVE med i spillet (sitat Tom Høgli).

Rotsund9.jpg

              Til slutt funfact. SNN Akademiets utsendte Truls Jenssen har 9 år som TUIL -trener der han har hatt mange oppturer og nedturer. En av de største nedturene var i NM cupen mot Skjervøy på tidlig 2000-tallet, han har fortrengt årstall og dato. Det ble tap for TUIL og hvem ble matchvinner? Joachim Bakke!! Opplysningen fulgte Jenssen hel vegen hjem fra Rotsundelv og det hører med at Lavangsdalen var stengt og Jenssen måtte kjøre via Andersdalen i tillegg!

Uansett TUIL -tap, takk for flotte timer hos Rotsundelv IL!!

Hilsen Truls!

Annonse fra Eliteserien: