Isak Adolfsen

Slik gikk helgens akademikamper

Tre akademilag var i aksjon i helgen. Her kan du hva trenerne sier om kampene.

Annonse:

I helgen ble det spilt kamper for både TIL B, Nasjonal G17 og Nasjonal G15.

Tromsø IL B - Salangen 11-0 (7-0)

Lørdag 4. mai kl. 15.00, Romssa Arena.

Tromsø IL sitt eldste akademilag har fått en strålende start på årets 4. divisjon, og står etter helgen med tre strake seire.

- Fokuset gjennom treningsuka var på angrepsspill, med påfølgende omstilling og gjenvinningsspill. Vi så en del gjenkjenning fra ideene på treningsfeltet og syntes gutta var profesjonelle gjennom store deler av kampen, forteller hovedtrener Lars-Gunnar Johnnsen.

- Det er fint å få flere i gang med mål og assist. Vi gleder oss til ny, god treningsuke hvor vi kan bli bedre individuelt og i lag.

Tromsø IL Nasjonal G17 - Sandnes Ulf 4-2 (4-1)

Søndag 5. mai kl. 14.00, Fløya Arena.

I Nasjonal G17 står laget med tre seire på fire kamper så langt i sesongen. Søndag ble Sandnes Ulf slått på Fløya Arena.

- Hovedfokuset inn mot kampen var å være gode i etablert angrep mot lavtliggende forsvar og i gjenvinningsspillet. Jeg synes vi fikk se mye godt angreps- og gjenvinningsspill i førsteomgang, og vi så igjen flere av nøkkelsituasjonene vi har øvd på den seneste tiden, sier hovedtrener Mads Dahm.

- Etter min mening var førsteomgang årsbeste. Andreomgang ble kaotisk etter at Sandnes Ulf scoret på tampen av førsteomgang og starten av andreomgang. Samtidig fikk vi god trening på å forsvare oss lavt og å forsvare boksen. Jeg er veldig fornøyd med holdningen og profesjonaliteten guttene viste.

Tromsø IL Nasjonal G15 - HamKam 6-1 (2-0)

Søndag 5. mai kl. 16.30, Romssa Arena.

Søndag ble fjerde serierunde i Nasjonal G15, og etter storseieren over HamKam står laget med full pott i seriestarten.

Hovedtrener Emil Kjersgaard Hansen var godt fornøyd med kampen.

- Generelt en fin prestasjon, vi ser fine ut som et kollektiv, inkludert flere fine individuelle prestasjoner. De høye pressposisjonene tvinger HamKam til generelt flere baller til duell som vi i store perioder håndterer ganske okei, sier dansken.

- Med ball har vi sekvenser med bra løsninger både på frispilling og i våre gjennombrudd.

 

Søndag 12. mai spiller A-laget hjemmekamp mot Odd. Billetter kan du kjøpe her!

Annonse fra Eliteserien: