Slik gikk det med akademilagene i helgen

Vellykket helg for akademiet, hvor nesten samtlige lag var i aksjon.

Annonse:

I helgen som var ble det spilt kamper for alle lagene i akademiet, med unntak av Nasjonal G14 som hadde spillefri etter seieren mot Fredrikstad helgen før.

Tromsø IL B - Nordreisa 6-0 (3-0)

Romssa Arena, 01.06.2024

Rekruttlaget er fortsatt ubeseiret i årets 4. divisjon, og står med syv strake seire etter helgens kamp mot Nordreisa på Romssa Arena.

- Dette kamp hvor vi beleirer Nordreisa fra start til slutt. De forsvarer seg fra 16-20m og vi får øvd mye på kombinasjonspill og innlegg/innspill, i tillegg til gjenvinning, forteller hovedtrener Lars-Gunnar Johnsen som nå retter blikket mot NMG19.

Onsdag 5. juni spiller de borte mot Sortland i 2. runde av cupen.

Tromsø IL Nasjonal G17 - Aalesund 3-1 (1-0)

Fløya Arena, 02.06.2024 

Mads Dahm sine disipler tok en solid 3-1-seier i Tromsø mot Fløya sist søndag, og står da med fem seirer av seks mulige så langt.

- Vi spiller igjen en god kamp. Flere av gutta står frem og tar ansvar som ledere, sier en blid Mads Dahm.

- Presspillet vårt er godt og tvinger Aalesund til å slå mye langt. Vi leverer mye bra angrepsspill, hvor vi varierer mellom en direkte og en ballbesittende spillestil. Alt i alt er jeg godt fornøyd. Vi ser nå frem til neste kamp borte mot Brann førstkommende søndag.

Stabæk - Tromsø IL Nasjonal G15 2-6 (1-3)

Nadderud Stadion, 01.06.2024

G15-laget satte seg på flyet sørover lørdag morgen og forberedte seg på en tøff bortekamp mot Stabæk på Nadderud Stadion. Etter full tid viste resultattavlen hele 2-6 i favør av TIL, og laget står dermed med full pott etter fem spilte kamper.

- Kampen startet på best mulig vis med et mål allerede i det andre minuttet etter en god overgang, forteller assistenttrener Alex Fernandez om kampen som gikk i uvante temperaturer for våre gutter.

- Selv om det var rundt 30 grader virket det ikke til å påvirke guttene våre. Vi fikk en god rytme og høy intensitet umiddelbart, og spilte i all hovedsak på deres banehalvdel hvor vi skapte mange sjanser. Vi var godt organiserte uten ball i denne kampen og var veldig gode til å løfte press fra lav til høyt. I tillegg var vi veldig farlige på overganger.

 

Tromsø IL Nasjonal G14 - Fredrikstad 4-3 (3-1)

Romssa Arena, 26.05.2024

Etter en resultatmessig tøff start på sesongen noterte G14 seg for sin første seier for sesongen da de slo Fredrikstad på eget kunstgress.

- Vi starter kampen veldig bra og er klart best i tanke og handling. Vi skaper den ene sjansen etter den andre og til pause kunne vi vært foran 5-0 men det står bare 3-1, forteller hovedtrener Kenneth Ravnborg.

- I pausen legger vi om og vi slipper dessverre motstanderen tilbake i kampen. De kommer til 3-3 før vi tar en 4-3 ledelse. Dino Rebac er veldig bra for oss i dag og Jesper Kivijervi tilfører oss en dimensjon i spillet med sine dype løp, hvor han både skaper sjanser, men også skaper mye rom for medspillere. 

Annonse fra Eliteserien: