Slik ble prosjektet "Fotballen på Senja" en suksess

I 2021 ble 9 av 10 klubber på Senja besøkt av NFF, TFK og TIL. Dette for å få noen gode fotballopplevelser etter pandemitiden.

Annonse:

Stolte klubber som Sør-Tranøy IL, Tranøy BK, Søndre Torsken IL, Gryllefjord IL, Havørn, IL Foss, Husøy IL, Gibostad IF og Botnhamn UIL var klubbene som ble besøkt av trenere fra NFF, TFK og TIL.

Det ble ni trivelige økter med til sammen 237 gutter og jenter i aktivitet. I ettertid har det blitt flere spillere i lagene med samarbeid klubbene imellom. Det er flott at Søndre Torsken IL nå stiller lag i barnefotballen etter mange års fravær!

Hvordan holde prosjektet «Fotballen på Senja» i gang et eller flere år til?

Ideen med å utfordre en klubb hvert år til å være arrangørklubb for en dags fotballskole for de 10 klubbene ble kjapt omfavnet. Botnhamn UIL med Vegard Tøllefsen og medhjelpere meldte seg som teknisk arrangør.

TIL og TFK i samarbeid med SNN-Akademiet fikk ansvar for sportslig innhold. Som sagt så gjort laget Vegard og co en fantastisk ramme rundt arrangementet lørdag 11.06. Grilling, kiosk, musikk, to Bjørne-maskoter, benker, telt.

Dette for 70 gutter og jenter i alderen 2017 – 2007 fra BUIL, Søndre Torsken IL, Havørn, Husøy IL, Tranøy BK, Gryllefjord og Fjordgård IL.

Trenerne fra A- og B-laget (Felix, Oscar, Jesper, Thomas, Eivind, Simon, Petter, Colin) varmet opp med en herlig fergetur fra Brensholmen – Botnhamn, rene cruiset i følge dansken. 

  • Deltakerne ble fordelt på 5 grupper der de gikk gjennom basisøvelser m/teknikk, føring, vendinger og pasninger.
  • Spill etter matpausen.
  • En matpause med herlig grillmat, vafler og fruktbeger.
  • Etter økta: lagbilde, giveaways og 1 ball til hver spiller fra SNN,
  • Invitasjon til Eliteseriekampen TIL - Haugesund søndag 19.06 kl. 1800 til alle oppmøtte. 

Til sammen en skikkelig fin fotballdag for spillerne, trenerne, foreldre, arrangørstab og andre besøkende.

Trener BUIL.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: