maskotter-honnor

Roy fikk en idé: Søndag skjer noe historisk

Før søndagens kamp mot Strømsgodset ønsker vi å gjøre ekstra stas på våre seniorer. For første gang i klubbhistorien byttes våre unge maskotter ut med maskotter på 70+ når lagene entrer banen før avspark.

Annonse:

I alle år har normal prosedyre før kamp vært at barn og unge i alderen 6-10 år har entret banen med spillerne som maskotter. På søndag er det seniorene våre på 70+ som tar over rollen.

Roy Olufsen (82) fikk en idé om å bytte rollene for en enkelt kamp. Det synes klubben var en suveren idé og søndag får vi en historisk hendelse på Romssa Arena. For første gang i verdenshistorien skal seniorer være maskotter.

– Det var i bilen på vei til en kamp i sommer at jeg tenkte ideen om å bytte om på rollene for å sette litt pris på de gamle. Så har jo barnebarnet Wiggo (Yttergård, kommersiell leder) penslet det inn i kretsene og ballen begynt å rulle og her står vi. ideen var jo, for å skryte litt selv, den var jo god. Jeg må si jeg er stolt over å være med å lage litt PR omkring klubben vår. Når de har vært så god, kan vi ikke være annet enn stolt av dem, sier Roy Olufsen, som har vært TIL-supporter i hvertfall 50 år.

Klubben har som mål å få opp mot 22 «seniorer» som skal følge spillerne ut før søndagens kamp.

– Enormt ressursterke 

Kommersiell leder i klubben, Wiggo Yttergård, kjenner på både stolthet og viktighet av klubbens siste stunt. 

- Morfar fikk jo ideen på en biltur vi hadde og jeg synes det var en djevelsk fin idé. Vi er jo en by med veldig mange pensjonister. «Eldrebølgen» treffer Tromsø først sies det og da ønsker man jo å slutte og snakke om eldrebølgen som bare noe negativt. Det er mange ressurser blant «seniorklubben» hos oss for eksempel. Vi hadde ikke hatt eliteseriebane å spille på, hadde det ikke vært for dem. Det er så utrolig mange sterke ressurspersoner blant seniorene. Så det å løfte fram oppmerksomheten rundt seniorene en kamp i året, tror vi er veldig bra og har meg bekjent, ikke blitt gjort før, sier Yttergård.

Seniorklubben i TIL driver ukentlig med vedlikehold av tribunene, har bygd «Players Lounge» og nå også ferdigstilt nytt auditorium på Romssa Arena, for spillermøter og lignende.

- Ønsker flere seniorer på kamp

I løpet av det siste året har klubben brukt ressurser på å få barn og unge på kamp igjen. Nå ønsker klubben å tiltrekke seg flere seniorer.

- Vi har vært ufattelig flink til å få unger på kamp. Det kommer mange unger på hver kamp nå og forelsker seg i TIL for første gang de er her. Nå må vi jobbe for å få enda flere til å forelske seg på nytt i TIL. Vi må være bedre på å få de eldre og pensjonistene på stadion. De representerer en så stor del av befolkningen og hvis vi skal oppnå høyere utsalgsgrad på stadion, er vi avhengig av å få med de eldre. Derfor tror vi det er viktig og bra å sette et positivt lys på de eldre.

Honnørbillett for under 50-lappen

Til søndagens kamp med 22 «seniormaskoter» har klubben også satt honnørbilletten ned til 49 kroner.

– Det skal ikke stå på økonomien til de som vil gå på denne kampen. Vi håper denne kampanjen her kommer til å gjøre det fristende for flere av de eldre å komme. Så er det jo en ekstremt viktig kamp, som er hovedkampen på TV, og da har vi lyst til å vise byen fram fra sin beste side. Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn å stille oss rundt de eldre å fylle stadion. Det kan bli veldig bra, sier Wiggo Yttergård.

Kjøp billett til kampen

 

Annonse fra Eliteserien: