- Overgått alt vi kunne drømme om

Fredag 24. november slapp TIL sin nye klubblåt «Rød og hvit fra Tromsø» av tromsøduoen Snö. Responsen har gått over all forventning.  

Annonse:

Natt til 24.november ble «Rød og hvit fra Tromsø» tilgjengelig på Spotify og andre strømmetjenester. 

– Da fikk vi beskjed om at låta var lagt til på Spotifys «New Music Friday»-liste. Det er noe alle artister har som mål når de gir ut musikk, men nåløyet er veldig trangt. Lista følges av nesten 200.000 mennesker og er et enormt utstillingsvindu, sier Hallvar Wergeland Agersborg. 

– Vi hadde aldri i verden forventet å havne der med en fotballsang. Det er egentlig ganske absurd, fortsetter Martin Hotvedt. 

Allerede da begynte Snö-gutta å ane at responsen på låta kom til å bli helt spesiell. 

– Et par timer inn i fredagsnatta hadde den 1000 avspillinger, og det tok fyr på X/Twitter. Det har strømmet inn med gode ord og gratulasjoner, stråler de. 

Når dette skrives nærmer sangen seg en uke gammel, og den er spilt av over 26.000 ganger på Spotify alene. Over 30.000 med alle strømmetjenester kombinert. 

Den varme mottakelsen 

To dager etter slipp hadde låta premiere på Romssa Arena, i skjebnekampen mot Haugesund. 

– Vi var veldig spente på mottakelsen, og hvordan publikum kom til å reagere når den ble spilt. Det som skjedde hadde vi aldri i verden forventet, forteller Snö. 

For da Niklas Vesterlund dundret inn 2-0-skåringen, ljomet refrenget på låta utover hele stadion i takt med de ville jubelscenene på banen og tribunen. 

Og etterpå brøyt det ut allsang av refrenget, ledet an av Forza Tromsø og felt L. 

– Det var rett og slett rørende, og det største vi har opplevd som band. At noe vi har skrevet blir satt ut i livet på den måten er helt enormt, sier de ettertenksomt og slår fast at det har overgått alt de håpte og drømte om. 

– Vi har aldri hatt en sånn mottakelse av noe vi har gitt ut før. Alt fra foreldre som sender videoer av barn som danser og synger, til noen som fortalte at de har gått nedover Karl Johan og grått av stolthet over å være «Rød og hvit fra Tromsø».

Rød og hvit på radio 

Utover i uka kom meldingen om at «Rød og hvit fra Tromsø» er listet for radioavspilling på NRK P1 Troms og Finnmark. 

– Det bare føyer seg inn i rekka over alle de merkverdige tingene som skjer med denne låta. Selv om det er en sang skrevet for alle som elsker TIL, har den kanskje en mer universell appell med tanke på stoltheten over hvor vi er fra, tror de. 

I tillegg er det en låt som favner det brede spekteret av klubben, og skal være like relevant for deg uansett hvilken tilknytning du har til TIL. 

– Dette er en sang for «hele laget», uavhengig om du er gutt eller jente, er spiller, supporter, ansatt eller frivillig. Alle spiller sin viktige rolle for å få Idrettslaget opp og fram, mener Snö-guttene. 

Nå ser de frem til å premiere låten live på supportertreff i Oslo før den avgjørende kampen mot Vålerenga 3. desember.  
 
Låta kan du streame her

 

Annonse fra Eliteserien: