Opp- og nedturer for akademilagene

Både cupavansement og eliminering var fasiten etter forrige ukes akademikamper.

Annonse:

I forrige uke ble det spilt både serie- og cupkamper for akademilagene.

Lørenskog IF - Tromsø IL NMG19 0-6 (0-0)

Kurlandsparken, 20. juni 2024

G19-laget tok turen til Lørenskog for å spille 3. runde i Norgesmesterskapet, og etter å ha gått til pause på stillingen 0-0, løsnet det skikkelig for TIL etter hvilen.

- Dette var en fin fight mot et fysisk og lavtliggende Lørensko i 5-3-2. Vi brukte litt tid på å bryte de ned, men både angrepsspillet og attityden i presspill og 2.ballsspill var bedre i dag, forteller hovedtrener Lars-Gunnar Johnsen om kampen som endte med cupavansementet.

- Fabian Kvams comeback med 2 mål og en assist, samt Elias Langmo sin 1-0-scoring i sin siste kamp i TIL var hyggelig å få med seg i dag

Tromsø IL Nasjonal G17 - Bryne 6-0 (3-0)

Romssa Arena, 23. juni 2024

Etter å ha tapt 2-1 borte for Brann i forrige serierunde, var det et heltent G17-lag som ønsket å slå tilbake.

- Det er en solid gjennomført kamp der vi er bedre i det meste mot en noe redusert Bryne-lag, forteller assistenttrener Robert Rydningen som var hovedtrener for dagen i Mads Dahm sykefravær. Den tidligere Skjærvøy-spilleren kunne glede seg over mer enn bare målfest i denne kampen.

- Vi noterer oss for årets første clean sheet, noe vi har jaktet på en stund.

FK Bodø/Glimt - Tromsø IL Nasjonal G15 6-6 (4-3)

Nordlandshallen, 19. juni 2024

I årets andre nordnorske oppgjør av Nasjonal G15 ble det notert kalassifre i Nordlandshallen. Til slutt ble det notert hele 12 scoringer, jevnt fordelt på begge lag.

- Vi spiller en første omgang hvor vi egentlig er best i store perioder, men mangler masse i de delene av spillet som egentlig ikke krever stort talent, slikt som villskap og duellspill. Her slipper vi inn flere scoringer på en blanding av individuelle feil og dårlig duellspill. Vi bruker pausen til å snakke om presset vårt og snakker spesielt om at vi møter et lag som vil det mer enn oss, forteller hovedtrener Emil Kjersgaard Hansen.

-  Andreomgang er bedre, men vi fortsetter å slippe inn mål på grunn av individuelle feil. Men vi får satt spillet vårt bedre og flere av våre spillere har noen skikkelige toppaksjoner.

- Alt i alt ble dette en blandet opplevelse, hvor jeg synes spillerne våre viser stort mot og vinnermentalitet for å skape comeback på slutten.

FK Mjølner - Tromsø IL NMG16 2-2 (0-1)

Narvik stadion, 22. juni 2024

I den siste regionale kvalifiseringen for Norgesmesterskapet G16 ble det stopp i Narvik. Etter å ha ledet 2-0 endte det med tap på straffespark etter 2-2 ved ordinær tid.

- Dessverre får vi ikke til å skape det kampbildet vi ønsket. Vi spiller for sakte, for ubesluttsomt og for generelt for usammenhengende. Mjølner lykkes med å ødelegge spillet vårt og gjør det til en duellkamp. Dessverre blir dette kampbildet og her er vi i dag ikke gode nok til å stå imot, forteller hovedtrener Emil Kjersgaard Hansen.

- Vi skaper sjansene som trengs for å avslutte kampen i starten av andre omgang, men er uskarpe.

Annonse fra Eliteserien: