Nyvinnende avtale

Vår mangeårige hovedsamarbeidspartner SpareBank 1 Nord-Norge blir med oss videre i tre nye år.

Annonse:

TIL og SpareBank 1 Nord-Norge har inngått en avtale som gjør banken til klubbens hovedsamarbeidspartner de tre neste årene.

- Vi er veldig glade for at SpareBank 1 Nord-Norge velger å forlenge som vår hovedsamarbeidspartner. Det gir oss et solid fundament til å fortsette utviklingen i årene fremover. Det viser at banken verdsetter det arbeidet vi legger ned for publikum og landsdelen. Det er vi er stolte over. For oss er det uvurderlig å ha gode og langvarige samarbeidspartnere slik som SpareBank 1 Nord-Norge, sier Øyvind Alapnes, daglig leder i TIL.

- TIL er en av Nord-Norges sterkeste merkevarer, og en viktig del av identiteten til svært mange folk i Tromsø – og rundt omkring i landsdelen. Vi ser det som både riktig, viktig og verdiøkende å knytte vår merkevare sammen med TIL, sier Stein Vidar Loftås, SpareBank 1 Nord-Norges konserndirektør for Kommunikasjon, samfunn og bærekraft.

Imponert over utviklingen

Loftås legger ikke skjul på at klubbens positive utvikling gjør det ekstra gledelig å videreføre det gode samarbeidet. 

- Én ting er de gode resultatene på banen. Minst like gledelig er entusiasmen TIL har klart å skape i omgivelsene. Fullsatte tribuner og utmerkelsen som «Årets klubb» er tydelige bevis på at TIL har klart å vekke et engasjement. Den økte interessen for klubben gjør det naturligvis enda mer attraktivt å samarbeide med TIL, sier Loftås. 

Det innebærer at banken har strukket seg litt lenger for å sikre seg tre nye år som TILs hovedsamarbeidspartner. 

- Vi er enige om å holde innholdet i avtalen konfidensielt, så jeg kan ikke kommentere på konkrete beløp. Men det stemmer at den nye avtalen er bedre enn den forrige. Blant annet økes prestasjonsbonusen betydelig. Og det er jo i grunnen svært hyggelig å måtte regne litt på hva det kan komme til å koste oss. Vi håper det ender med millionbonus, hvert eneste år, ler Loftås.

Arbeidet med den nye avtalen startet tidlig, og kommersiell leder i TIL, Wiggo Yttergård er godt fornøyd.

- Vi begynte tidlig å snakke om den nye avtalen, og har siden vi innledet samtalene hatt en god prosess som har ledet oss fram til en hovedsamarbeidsavtale vi er godt fornøyd med. Avtalen er løftet opp fra den forrige, og inneholder gode prestasjonsbonuser. Den nye avtalen gir oss en ny dimensjon som gir oss noe å strekke oss etter i arbeidet vårt i årene fremover, sier Wiggo Yttergård, kommersiell leder i TIL. 

Bonus for bærekraft

Det er imidlertid ikke bare på banen TIL kan oppnå bonus. I den nye avtalen lanserer partene nemlig noe helt nytt i sponsorsammenheng: En egen prestasjonsbonus knyttet til bærekraft. 

- Vi har alle vært opptatt av at vi skal ta nye steg i avtaleperioden. I avtalen ligger det blant annet gode prestasjonsbonuser og en bærekraftsbonus. Bærekraftsbonusen er et helt nytt element i avtalen, og gir en ny dimensjon i både avtalen og samarbeidet. Banken har utfordret oss på å ta nye steg på et området vi historisk har vært god på. Nå skal vi sammen med teamet i SNN sette dette arbeidet i struktur og utvikle oss videre de neste årene, fortsetter Yttergård.

- SpareBank 1 Nord-Norge skal være en pådriver for bærekraftig utvikling i landsdelen vår. Med en egen bærekraftbonus ønsker vi å motivere Tromsø IL til å ta enda grønnere og mer bærekraftige valg, sier Loftås. 

Prestasjonsbonus koblet til sportslige resultater er svært vanlig i denne typen samarbeidsavtaler. Prestasjonsbonus knyttet til bærekraft er derimot en nyvinning. Ordningen kan gi TIL et millionbeløp ekstra i året, gitt at klubben leverer konkrete resultater. For hvert av avtaleårene skal TIL og banken bli enige om hvilke bærekraftstiltak som skal knyttes opp mot bonusen. 

- Det kan for eksempel dreie seg om håndfaste klimatiltak, som å redusere antallet tilskuere som kjører bil til kamp eller få mer av avfallet fra Romssa arena levert til gjenvinning. Vi må også huske at bærekraft ikke bare handler om klima. TIL har flere ganger vist at de kan spille en viktig rolle innenfor sosial bærekraft, både lokalt og internasjonalt. Slike tiltak er også aktuelle for en bærekraftbonus, sier Loftås.

Viktig for landsdelen

Yttergård er glad for at banken vil være med videre på en lang avtale, og påpeker viktigheten banken har for landsdelen.

- SpareBank 1 Nord-Norge har vært klubbens hovedsamarbeidspartner over lang tid og er den største og viktigste avtalen klubben har. Vi er veldig glad for at en så stor og viktig aktør for landsdelen er med klubben videre de neste tre årene. Det gir oss mulighet til å bygge videre på det prosjektet vi har startet på, avslutter en smilende Yttergård.

Vi gleder oss til fortsettelsen sammen med dere, SpareBank 1 Nord-Norge!

Foto: Håkon Steinmo, SpareBank 1 Nord-Norge

Annonse fra Eliteserien: