Ny hovedtrener for G15 er på plass

Hils på vår nye hovedtrener for G15, Emil Kjersgaard Hansen.

Annonse:

I slutten av mai lyste Tromsø IL ut stillingen som hovedtrener for G15 i akademiet, etter at Mikkel Randeris Kristensen meldte overgang til Brøndby. Etter en ansettelsesprosess som til slutt hadde gitt 40 søkere, endte valget på en ny dansk trener.

Emil Kjersgaard Hansen, som fyller 28 år i november, var på plass i Tromsø og tok fatt på stillingen allerede 17. juli. Emil, som kommer fra København, kommer med akademierfaring, UEFA A-lisens, UEFA Youth A og en bachelor i sports management.

Vi tok en prat med våre nye trener.

Hvilken bakgrunn har du før du kom til Tromsø?

- Jeg har de siste 3,5 årene vært en del av akademiet i Lyngby Boldklub i Danmark, hvor jeg har hatt forskjellige roller både som assistent- og hovedtrener på U14, U15 og U17. Utover det har jeg ved siden av fotballen en bachelor i sports management, som jeg ferdigstilte i år. 

U Tromsø-Vålerenga (0-0) 09.07.2023 17:00 Romssa Arena
T Rosenborg-Tromsø (2-1) 16.07.2023 17:00 Lerkendal Stadion
S Tromsø-Brann (3-1) 23.07.2023 17:00 Romssa Arena
Eliteserien
TV 2 Play Proff Rent
S Bodø/Glimt-Tromsø (0-2) 30.07.2023 19:15 Aspmyra stadion
S Tromsø-Lillestrøm (3-1) 06.08.2023 17:00 Romssa Arena

Hvorfor ville du til Tromsø IL?

- Da jeg fikk muligheten til å komme til Tromsø IL, var jeg ikke i tvil om at det var en riktig god mulighed for meg personlig og et naturligt steg i min trenerkarriere. Samtidig som jeg håper å  være med til at løfte talentutviklingen i Tromsø, får jeg selv muligheten for at se meg selv i et nytt og spennende treningsmiljø.

Hva skal du bidra med i Tromsø IL?

- Jeg skal bidra med min faglighet, men samtidig også være med på å skape et utviklende miljø både for spillere og trenere i klubben. Jeg skal forhåpentligvis være med å bidra til at vi lykkes med at produsere så mange fremtidige A-lagsspillere som mulig, dette ved at ha et særlig høyt fokus på den individuelle spilleren på treningene.

Hvor mye kjente du til klubben fra før av?

- Jeg har altid kjent til klubbens eksistens og visst at det en klubb med stolte tradisjoner og samtidig visste jeg også at klubben særlig de senere årene har satser mer og mer på akademiet. Dette hadde en stor betydning for at jeg gjerne ville være en del av prosjektet.

Hvordan er det for en fra København å flytte til Tromsø?

- Det er mange nye inntrykk og jeg har også vært nødt til å bruke de første dagene på vende meg til en nytt språk og en ny kultur, selv om det ikke er så annerledes enn i Danmark.

Hvilket inntrykk har du av Tromsø IL og byen så langt?

- Jeg har fått et riktig godt inntrykk av klubben. Både trenere og spillere har tatt godt i mot meg og bidratt til at jeg har følt meg velkommen. Jeg har også fått stor hjelp under overgangen til en ny by og et sted å bo. Mitt inntrykk er at det er mange gode mennesker i klubben og i byen.

Kom på kamp søndag 23. juli. Da kommer Brann til Tromsø.
Kjøp billett her

 

Annonse fra Eliteserien: