Ny fysioterapeut i akademiet

Magnus Børsheim Kalstad er ansatt som fysioterapeut i akademiet.

Annonse:

Som et ledd i arbeidet mot å ta nye steg som akademi, og spesielt rettet mot stegene vi ønsker å ta rundt det fysiske, har vi for første gang en heltidsansatt fysioterapeut i akademiet. 15. juli startet Magnus Børsheim Kalstad opp i rollen hvor han skal ivareta spillerne i alderen 12 til 19 år.

Vi tok en prat med Magnus noen få dager etter oppstartet.

Hvilken bakgrunn har du før du kom til Tromsø?

Jeg har de siste to år vært i Danmark hvor jeg har vært Fysioterapeut i Sønderjyske fodbold, hvor jeg har fått erfaring fra akademi og A-lag. Utover det har jeg fysioterapiutdanning fra UIT, Personlig-Trener studier fra NIH, og fotballtrener og ledelseskurser på ulike nivå. Selv har jeg vært aktiv med fotballen hele livet, og vært innom klubber som Skjervøy, Finnsnes, og Lyngen/Karnes her i Troms, samt futsal med Sjarmtrollan.

Hva fikk deg til å flytte til Danmark?

Jeg flyttet til Danmark da jeg følte det var et spennende prosjekt jeg skulle ta del i. Samtidig fikk jeg muligheten til å utvikle meg selv som fysioterapeut og som menneske i en ny klubb, kultur, og nye omgivelser, noe som absolutt trigget meg. Der var jeg også virkelig heldig med å møte gode kollegaer som jeg lærte utrolig mye fra, noe som også har gjort meg dyktigere i mitt virke.

Hvorfor ville du til Tromsø IL?

Tromsø IL står mitt hjerte nært. Jeg drives av den Nord-Norske stolthet, så det tiltalte meg virkelig å få komme og bidra til den flotte klubben som Tromsø IL er. Samfunnsoppdraget til Tromsø IL er blant annet å gi muligheten til at nordnorsk ungdom kan bli best mulig i fotball, det ønsker jeg virkelig å bidra til. Klimaet er jo selvfølgelig også et pluss.

Hva skal du bidra med i Tromsø IL?

Først og fremst ønsker jeg å skape en optimal arena for de spillere som er skadet til å kunne komme tilbake til fotballen hurtigst mulig, og samtidig prestere på sitt høyest mulige nivå når de kommer tilbake. Så vil jeg være med på å videreføre det gode fysiske arbeidet som er gjort i klubben og videreutvikle det med den kunnskap jeg har opparbeidet meg gjennom mine år i fotballen.

Hvor mye kjente du til klubben fra før av?

Tromsø IL har jo en stolt historie, så det er umulig som nordlending å ikke ha hørt om dem. Når man hørte om Tromsø IL som liten, så kunne man bare se for seg vinterkampen mot Chelsea i 97’. Jeg har også vært i praksisopphold hos gutan gjennom mine fysioterapistudier, og derfor fått kjenne litt på hvordan det er å være Fysioterapeut i Tromsø IL, noe som absolutt ga mersmak.

Hvilket inntrykk har du av Tromsø IL så langt?

Inntrykket av Tromsø IL så langt er kun positivt. Det er utrolig mange i klubben som ønsker å ta neste steg både på og utenfor banen, de gjør det virkelig enkelt å komme inn i et så hardtarbeidende og dyktig miljø. Tromsø IL er en familieklubb som drives av sterk lagånd, noe som virkelig gir godfølelsen som ansatt.

Neste hjemmekamp

TIL - Lillestrøm søndag 6. august kl.17.00. Kjøp billett her

Annonse fra Eliteserien: