Nominert til årets klubb

Norsk Toppfotball har nominert Tromsø IL til årets klubb. De andre nominerte klubbene er Brann og Viking. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys

Annonse:

Hvert år kåres årets klubb i Eliteserien i samarbeid med ligapartner Altibox, og Viking, Brann og Tromsø er er de nominerte klubbene for 2023.

Årets klubb er en kåring som ikke premierer sportslige resultater, men som vektlegger sunn og bærekraftig klubbdrift, engasjement og overholdelse av forpliktelser overfor ligapartnere, publikum og rettighetshaver. Prisen er en påskjønnelse til de som daglig legger ned en viktig innsats på klubbkontoret.

Hver klubb rangeres på en skala fra 1-6 innen de ulike parameterne, der 6 er best,  og sammenlagtresultatet avgjør hvem som vinner tittelen årets klubb. Blant kriteriene som bedømmes for å oppnå god score finner vi klubbens engasjement i sosiale medier, gjennomføring av kamparrangementer, Fanzone og publikumsaktiviteter, åpenhet overfor rettighetshaver TV 2 og deltakelse i kampanjer initiert av Norsk Toppfotball og ligapartnere.

Tromsø IL har aldri tidligere vært nominert til årets klubb i Eliteserien, og det er noe klubbens daglige leder Øyvind Alapnes føler seg stolt over. Han forteller om en utrolig reise som klubben er på.

- Oi, så glad jeg ble nå. For en reise det har vært. Veldig lenge var vi som klubb på et sted hvor vi ikke fikk det til å svinge. En evig utfordring med økonomi, slitne samarbeidspartnere og en by som ikke engasjerte seg så mye i klubben. Og nå er vi kommet til et sted hvor vi faktisk er nominerte for måten vi driver klubben på. Det er så mange ansatte og frivillige som har fulgt en plan og jobbet døgnet rundt for å ta oss til dette, sier Øyvind Alapnes, daglig leder i TIL.

En enorm innsats fra alle i klubben.

- Jeg må innrømme at det var tider hvor jeg tenkte det sikkert de fleste daglige ledere av klubben har tenkt. Om det er verdt det. Når man står der med folkets drøm om at klubben skal få til, mens vi som skal sørge for dette hadde svært få virkemidler vi kunne bruke for å få til dette. Likevel er jeg imponert over hvordan alle har jobbet målrettet og dag for dag gjort klubben litt bedre, fortsetter Alapnes.

Kreativitet, innovasjon og å tørre og være modig har vært en sentral del av reisen.

- Jeg tror alle blir motiverte av å jobbe i en organisasjon der vi er underlegne økonomisk, men hvor vi gjennom å være kreative, innovative og modige likevel lykkes. Fordi vi er hakket foran våre konkurrenter. I tillegg er vi priviligerte som får jobbe i verdens nordligste profesjonelle fotballklubb. Det i seg selv skaper energi til å bygge en klubb som betyr mer, sier Alapnes.

TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen mener det er den sterkeste organisasjonen klubben har hatt.

- Den utgaven av TIL vi ser nå er den sterkeste organisasjonen klubben har hatt. Vi opplever at det er en klubb som ønsker å optimalisere spillernes hverdag, men som også forstår at kjernen til å kunne gjøre dette er en vital, innovativ og engasjerende organisasjon. Det har vi nå på plass og det merker vi som er på banen, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Leder av klubbens supporterklubb Forza Tromsø, Morten Killingberg føler seg stolt av å være en del av klubben.

- Supporterne er ekstremt stolt over hvor klubben er i dag. Ikke bare grunnet den sportslige utviklingen, men også all den viktige jobben som gjøres utenfor banen. På kort tid har TIL tatt tilbake byen, regionen og landsdelen og folk er stolt av å være TIL-supporter, sier Morten Killingberg, leder av Forza Tromsø.

Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland er imponert over jobben klubben har lagt ned over tid.

- For en som har observert klubben fra utsiden er jeg imponert over jobben som er gjort. De har hatt fokus på solid drift og samtidig gjort modige og kloke valg. Fra å være en klubb som vaklet på flere ben til en klubb som nå leverer på alle områder. Det er virkelig tre verdige nominerte i Tromsø IL, Viking og Brann, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.
 

Annonse fra Eliteserien: