Målrike og spennende oppgjør

En tøff kamp venter gutan på søndag når Lillestrøm kommer til Tromsø og Romssa Arena. Vi har dykket ned i detaljene, og sett på historikken klubbene i mellom.

Annonse:

Det er nok mange med hjerte for TIL som fortsatt svever høyt etter seieren mot erkerival Bodø/Glimt forrige helg. Det er det siste resultatet i en lang rekke sterke prestasjoner som gjør at Gutan befinner seg på tredjeplass etter litt over halvspilt sesong. Allerede til helgen venter det imidlertid enda en tøff kamp, denne gangen mot Lillestrøm på Romssa Arena. 

S Tromsø-Brann (3-1) 23.07.2023 17:00 Romssa Arena
S Bodø/Glimt-Tromsø (0-2) 30.07.2023 19:15 Aspmyra stadion
S Tromsø-Lillestrøm (3-1) 06.08.2023 17:00 Romssa Arena
Eliteserien
TV 2 Play Rakettnatt
S Tromsø-Sandefjord Fotball (1-0) 20.08.2023 17:00 Romssa Arena
T Sarpsborg 08-Tromsø (4-0) 26.08.2023 18:00 Sarpsborg st KG

Kampene mot Lillestrøm er som regel spennende kamper med litt ekstra atmosfære. For de som har fulgt klubben en stund kan dette trolig spores tilbake til når klubbene møttes i cupfinalen i 1986. Derimot kan det i nyere tid sies å skylde at det som regel er jevne og målrike bataljer når klubbene møtes. Dette er beviselig ved å se på møtene mellom TIL og Lillestrøm over de siste 10 årene. På den tid har det blitt spilt 21 tellende kamper mellom klubbene, i 16 av disse har det blitt scoret 2 eller flere mål, og i 12 har det blitt scoret 3 eller flere.

Hva venter du på? Kjøp billett til kampen her

 

TIL har vunnet jevnt og trutt gjennom hele sesongen, og har faktisk allerede etter 16 serierunder vunnet like mange kamper som i hele fjorårssesongen. Men siden kampen mot Brann har målene endelig begynt å renne inn, og Gutan har nok engang begynt å vinne kamper med mer enn ett mål igjen. Dette skyldes i stor grad TILs toppscorer, Vegard Erlien, og Jakob Napoleon Romsaas, som i løpet av de siste ukene fått sine to første eliteseriestarter, og på disse to kampene har han scoret tre mål. Gjestene må imidlertid klare seg uten ligaens toppscorer, Akor Adams, som etter alle solemerker har spilt sin siste kamp for Lillestrøm. Ting ligger med andre ord til rette for en spennende kamp, kanskje spesielt sett med røde og hvite briller.

straffekonk.jpg

Har du det som skal til for å score på "keeper" Kent-Are Antonsen fra straffemerket i pausen av helgens kampen? Meld deg opp her

 

I tillegg til den målfarlige duoen Erlien-Romsaas, er også klubbens innleide kraftspiss, Hilmir Rafn Mikaelsson, tilbake fra skade, og var og se på benken i forrige kamp. På toppen av det hele har også TILs nyervervelse, Lasse Nordås, friskmeldt seg selv, og kan fort være kandidat til noen minutter i helgens oppgjør.

I tillegg til at det for TIL sin del svinger godt på banen for tiden har også klubbens supporterklubb, Forza Tromsø, fortsatt å høste skryt for stemning de lager på tribunen, både på hjemme- og bortebane. Forrige helg klarte snaue 400 TIL-supportere og overdøve hele Aspmyra. Så når det til helgen igjen er duket for hjemmekamp med flere tusen ivrige supportere, denne gangen mellom Norges tredje- og femte- beste lag, er det god grunn til å tro at det vil bli enda en magisk aften på Romssa Arena.

Kom på kamp!

Annonse fra Eliteserien: