- Liker å utfordre offensivt

Dadi Dodou Gaye (28) tar overgang fra KFUM til Tromsø IL. Den allsidige forsvarsspilleren har signert en avtale som strekker seg ut sesongen 2026.

Annonse:

Den islandske forsvarspilleren som primært spiller høyreback, men som kan bekle alle posisjoner i forsvarsrekken har vært en viktig brikke for KFUM de siste sesongene. Nå er han klar for å ikle seg den rødhvite drakten.

Sportssjefen ser fram til å få Dadi Dodou Gaye til Tromsø, en spiller som kommer inn for å styrke helheten i laget.

- Han er en spiller med alle de rette egenskapene som vi ser etter, både som type og i form av ferdighetsregisteret hans. Han vil gjøre helheten vår sterkere. Han er 28 år og dermed Ikke innenfor det vanligste alderssegmentet vi henter fra, men han er en spiller som vil gjøre våre yngre spillere enda bedre med kravene han setter, sier sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen. 

Dadi Dodou Gaye gleder seg til å ta steget opp, å bli en del av verdens nordligste profesjonelle fotballklubb. Vi har tatt en prat med han.

Hvorfor valgte du TIL?

- TIL er en veldig spennende klubb og et steg opp for meg. Spillestilen er ganske lik spillestilen i KFUM så det ser jeg som en fordel. Jeg gleder meg til å bli kjent med spillerne og klubben, sier Dadi Dodou Gaye.

Hva kan du bidra med til klubben?

- Jeg er en anvendelig forsvarsspiller som er rask, ganske sterk og god med ballen. I tillegg er jeg glad til å utfordre og skape ubalanse offensivt, samtidig som jeg tar forsvarsjobben på alvor, sier han.

Hva håper du å oppnå med TIL?

- Det blir en spennende innspurt på sesongen så jeg håper å komme inn og bidra til at klubben får en så bra plassering som mulig. I tillegg til at jeg selv ønsker mest mulig spilletid, sier Gaye.

Hva vet du om Tromsø fra før?

- Jeg har spilt med Simon Thomas i Kåffa så jeg har fulgt litt med derfra, ellers har jeg fått med meg Forza Tromsø og det de bidrar med på både hjemme- og bortekampene. Det er spinnvilt. Jeg ser fram til å bli kjent med både dem og byen, fortsetter han.

Blir det noen målpoeng?

Ja, det er planen å få noen, sier han med et lurt smil.

Gaye er kampklar og aktuell for troppen til søndagens kamp mot Rosenborg, en kamp som forøvrig ligger an til å bli utsolgt. Sikre deg billett før det er for sent.

Velkommen til Romssa Arena, Dadi Dodou Gaye!

Dette skjer på Den store TIL-dagen

Annonse fra Eliteserien: