Lærerikt halvår på årets trenerutviklingsprogram

Årets trenerutviklingsprogram er ved veis ende, og for en reise det har vært for deltakerne og kurslederne. Seks lærerike fagtemaer fylt med kunnskapsrike innlegg, erfaringsutveksling, refleksjoner og utvikling.

Annonse:

Her kommer ei oppsummering av årets Trenerutviklingsprogram 2023 der 12 deltakere fra klubbene Skarven, KSK, TUIL, Fløya, TIL, Stakkevollan og Hamna har vært gjennom seks fagtemaer. 

Les mer om trenerutviklingsprogrammet her

Fagtema 1 - Oppstart

Fagtema 1 var oppstart 10.04 med velkommen fra arrangør Trenerløftet og TIL – Akademiet v/ TFK Espen Pedersen og TIL Truls Jenssen. Videre gjennomgang av TIL – Akademiet v/Trenereutvikler Sigbjørn Korneliussen. Og ikke minst info fra A-laget v/ Jørgen Vik med tema forberedelser før sesongstart og forsvarstanker før serieåpningen mot Molde på Romssa Arena. Fra Rushfeldtlosjen på Romssa Arena fikk deltakerne bekreftet gode forberedelser og forsvarsplan fra TIL, og en herlig 1-0 seier i serieåpningen.

Les mer her

NTB_MgAaKRzc5eo.jpg
Jørgen Vik, assistenttrener på A-laget.

Fagtema 2 - Fysisk og skadeforebyggende arbeid og trening

I Fagtema 2 handlet det om «Fysisk og skadeforebyggende arbeid og trening» v/Bård Balto (fysisk trener TIL Akademiet) og Martin Eidissen (Fysioterapeut A-laget). En spennende og særdeles lærerik seanse.

Les mer her

Fagtema 3 - Utviklingstiltak i Troms Fotballkrets

Fagtema 3 handlet om utviklingstiltak i Troms Fotballkrets v/Espen Pedersen, Pål Kjetil Walle og Truls Jenssen (TIL). Fint med en runde på gjøremål i Troms Fotballkrets og ikke minst gjennomgang av Landslagsskolen på innhold og den grundige aktiviteten som foregår der.

Fagtema 4 - TIL-Akademiet

Fagtema 4 handlet om å følge lag i TIL – Akademiet, der en kunne treffe TIL B, G15, G14 med spillere og trenere. Inngangen kunne være å bli kjent med de involverte trenerne og spillere, følge treninger og kamp, forberedelser, etterarbeid, planlegging for sesongen med måned, uke og de enkelte treninger. Skadeforebygging og ellers oppfølging av enkeltspillere med mere.

Fagtema 5 - Keeper

Fagtema 5 handlet om keepertrening i TIL – Akademiet og praktiske tips til bruk i egen klubb v/keepertrener Merete Johansen. Med 4 keeperobjekter fra TIL – Akademiet gjorde Merete en glimrende jobb både teoretisk og praktisk for deltakerne.

Konsentrert gjeng under fagtema 5 - Keeper.
Konsentrert gjeng under fagtema 5 - Keeper.

Fagtema 6 - Angrepsspill med Jørgen Vik og Sigurd Rushfeldt

Fagtema 6 ble avslutningen på åres trenerutviklingsprogram og handlet om angrepstanker med videobilder og faglig prat om kampenTIL – RBK (3. september) ved trener på a-laget, Jørgen Vik, samt en grundig analyse fra Sigurd Rushfeldt.

En svært troverdig og inspirerende analyse levert av en mann som har dundret inn mål på toppnivå i inn- og utland.

  • Hvor blir målene scoret fra?
  • Har du en plan når din sjanse kommer?
  • Avslutningstips og hvordan kan du best trene på dette. Tips som deltakerne kan ta rett inn i sine egne lag.

Vi rakk også denne søndagen en skriftlig evaluering av kurset og utdeling av kursbevis. Det ble hyggelig tilbakemeldinger og kursbeviset gir også 15 poeng som etterutdanning av UEFA B.

NTB_A3zhdcdGo9U.jpg
Tromsø 20110529.Eliteserien fotball. Tromsø/TIL - Brann (4-0). Tromsøs Sigurd Rushfeldt scoret tre mål i eliteseriekampen på Alfheim Stadion.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Avslutningsvis fikk vi i praksis fra Rushfeldtlosjen se at A-lagets grundige arbeid gir resultater, en fullt fortjent 3-1 seier mot RBK med årsbeste ble en perfekt avslutning for årets Trenerutviklingsprogram, det tredje i rekken.

Vi sier allerede velkommen til nye og nysgjerrige deltakere våren 2024! Om det er av interesse, send en hyggelig e-post til [email protected] så får du vite mer.

NTB_NlEeAMUD2VE.jpg
Tromsø 20230903. Romssa Arena under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Rosenborg på Romssa Arena.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

 

Annonse fra Eliteserien: