Klar for landslagssamling for Ungarn

Akademiets Hunor Lehel Bogdan er tatt ut til landslagssamling for Ungarn.

Annonse:

TIL-akademiet har gjennom årene hatt flere spillere på ungdomslandslag, og nå er en ny spiller tatt ut til landslagssamling for første gang. 

Hunor Lehel Bogdan, som til daglig går på NTG og er en del av TIL B, har statsborgerskap fra Ungarn. Etter en god sesong som spiller for TIL i Nasjonal G16 i 2022, fanget han oppmerksomheten til fotballforbundet i foreldrenes hjemland. Onsdag fikk han gladbeskjeden fra MLZ, som er Ungarns fotballforbund, om at han skal på landslagssamling for G17, 22.-25. januar. 

For Hunor, som fyller 17 år 13. juni, var det et emosjonelt øyeblikk å få beskjed om uttaket.

- Bare det å bli tatt ut på samling er drøm som går i oppfyllelse. Det var ikke bare min drøm, men også bestefar sin, sier Hunor om faren til mamma Tünde.

Dessverre gikk bestefar Zoltan bort for seks år siden, og får ikke oppleve at barnebarnet setter seg på flyet for å spille fotball med landslagslogoen på brystet.

- Han var skikkelig fotballinteressert og håpet en av oss skulle få representere Ungarn, sier Bogdan.

Allerede lørdag reiser Hunor til Telki, hvor samlingen starter søndag 22. januar. Oppholdet består av trening, og angrepsspilleren reiser nedover vel viten om at det ikke er sikkert det blir flere invitasjoner.

- Jeg skal ned dit og gjøre alt jeg kan for å vise meg fram både på og utenfor banen. Jeg reiser med selvtillit og skal kose meg, det er bare å ta dette som helt vanlige treninger, avslutter han.

I tillegg er Mads Mikkelsen (15) tatt ut på Equinor Talentleir for G15.

Masse lykke til både Hunor og Mads!

Januarsalg i TIL-shoppen

Gør et kupp. Opptil 60% rabatt på utvalgte suppportereffekter. 

Handle nå

-1505-kopi.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: