Jonas Johansen og Robin Bergfald beskjært

Jonas Johansen tilbake i Tromsø IL

Etter noen år ute av klubben er Jonas Johansen tilbake i Tromsø IL, i ny rolle.

Annonse:

Han står med 132 kamper for Tromsø IL og har vært trener i akademiet tidligere. Nå er han tilbake i moderklubben, denne gangen som 6-12-ansvarlig.

Den tidligere TIL-, Alta, TUIL, Haugesund og Kongsvinger-spilleren skal i sin nye rolle ha ansvaret for blant annet TIL-skolen, SNN-akademiet, andre fotballskoler og kartlegging av unge nordnorske fotballspillere.

- En organisasjon med utvikling i fokus

Johansen gleder seg stort til å komme i gang med sin nye stilling, som offisielt er 1. august.

- Det føles helt fantastisk å være tilbake i Tromsø IL! Det å få jobbe i klubben jeg startet i som femåring er spesielt. Jeg gleder meg til å jobbe i en organisasjon der utvikling er i fokus hver dag, forteller den tidligere midtbanespilleren. Som i tillegg til spiller- og trenerbakgrunnen har lang erfaring med både fotballskoler og klubbesøk. Derfor følte han denne stillingen var en god match.

Det føles helt fantastisk å være tilbake i Tromsø IL! 

— Jonas Johansen, ny 6-12-ansvarlig

- Alt med denne stillingen lokket meg. Jeg får bruke min erfaring og utdanning i en spennende aldersgruppe.

Akademileder Robin Bergfald er strålende fornøyd med sin ferskeste signeringen og sier seg enig i at dette er en god match for Johansen.

- Det er mye med Jonas som passer godt inn i denne rollen. Ikke bare har han lang erfaring med oppgavene han nå blir satt til, hvor han har vist seg til å gjøre en strålende jobb. Han er også en ekte TIL-mann som det er godt å få tilbake i klubben, forteller narvikingen. Som for øvrig har mistet retningssansen når det kommer til bildetaking.

- Jonas forbindes med Tromsø IL og Tromsø IL forbindes med Jonas.

- Skape et eget TIL-DNA i spillerne fra tidlig alder

Sist gang Johansen var ansatt i Tromsø IL, var det i perioden 2017-2020. Da som trener i akademiet, med ulike roller. Nå ser han fram til å på ny være med på å forme framtidens TIL-spillere.

- I alle mine tidligere roller har det vært fokus på utvikling. Sist jeg jobbet i TIL var det som assistent/spillerutvikler i akademiet sammen med Ola Rismo. Det er utrulig hyggelig å se at så mange som gikk gjennom akademiet preger Eliteserien og andre store ligaer. I min mye rolle vil en av oppgavene være å identifisere fremtidens TIL-spiller. Vi må se på hvilke tekniske/taktiske ferdighet, verdier og mentale egenskaper som kreves for å lykkes, sier 39-åringen.

Gjennom sine tidligere roller, både i Tromsø IL og andre steder, har har vært på ulike klubbesøk hvor han har hentet inspirasjon og referanser.

- Jeg har fått besøke mange av Europas beste akademier. Her skal vi implementere noe, samtidig som vi må skape et eget TIL-DNA i spillerne fra tidlig alder, avslutter Johansen.

Sport i klubb for Truls Jenssen

Samtidig som Jonas Johansen tar fatt på sin nye stilling, endres Truls Jenssen sin stilling noe og går over i en ny samarbeidsstilling mellom Tromsø IL og Troms Fotballkrets, kalt Sport i klubb.

Søndag spiller A-laget hjemme mot Rosenborg. Kjøp billetter her!

Annonse fra Eliteserien: