Hedret for 30 års frivillighet

Harald Hermansen (73) og Leiv Espejord (82) ble overrasket med diplom for fortjenestefullt virke på årsmøtet i Tromsø IL før de går på sesong 32 som frivillig i klubben.

De to var frivillig på sin første TIL-kamp i 1986 på Valhall, og har dermed vært med hvert eneste år TIL har spilt fotball på Alfheim Stadion, hvor TIL flyttet til i 1987.

- Det er kjærligheten til klubben som gjør at vi er her. Og vi trives utrolig godt.

— Harald Hermansen
- Det er ikke bare det at sønnen min, Lars Espejord, spilte på TIL som gjorde at jeg begynte som frivillig. Min yngste datter spilte handball og handballgruppa fungerte som hjelpemannskap på kampene. De fikk betaling og det varte fra 1986 til 1991. Da ble handballgruppa egen klubb, men vi ble likevel igjen som frivillig, for vi følte at vi hørte til her, sier Leiv Espejord. 

- Det er kjærligheten til klubben som gjør at vi er her. Og vi trives utrolig godt, sier Harald Hermansen. 

- Ble lurt

Til sammen har de to om lag 1.000 kamper som frivillig over 31 år. 

En veldig imponerende prestasjon, som hør og bør ble feiret under årsmøtet i Tromsø IL.

- Vi visste ingenting. Vi ble lurt hit av "Boa" (Hans Thore Hansen journ. anm.) som sa at vi skulle ha et møte etter årsmøtet. Jeg hadde på følelsen at han hadde tenkt ut noe djevelskap, sier Hermansen med et smil. 

-  Det er veldig kjekt å bli satt pris på av klubben, sier Espejord og Hermansen nærmest i kor. 

- To tullinger

Nå kribler det med tanke på at en ny sesong med frivillighet står for dør. Sesong nummer 32 på rad for de to veteranene på Alfheim Stadion. 

Annonse:
- Vi blir jo litt spent, men vet jo at vi ikke må stige til himmels. At vi klarte å holde oss i Eliteserien var greit for meg, for jeg hadde ikke større forventninger i fjor. Men i år ville det vært veldig bra om vi tok noen steg videre slik at vi nærmer oss midt av tabellen, sier Espejord.

Og med spørsmål om ny sesong, måtte det selvsagt mimring til.

- Det beste øyeblikket var da balsfjordingen (Arne Vidar Moen, jour. anm.) scoret på Lerkendal da vi vant 1-0 og berget plassen. Jeg var i Polen og jeg og kona satt på en kafé der. Vi dro dit fordi jeg var sikker på at vi kom til å tape og rykke ned. Guttungen vår sendte ei melding, men vi brøt det av og ringte i stedet. Og da ble vi to tullinger som satt der og ropte og skrek. Polakkene så rart på oss og lurte på hva i all verden det var som foregikk, sier Hermansen. 

- Kom og bli med

De oppfordrer alle som er interessert i å bli en del av frivillighetsfamilien på Alfheim til å ta kontakt med klubben

- Bli med som frivillig og erfar miljøet. Det er utrolig flott å være en del av et slikt miljø.

— Leiv Espejord
- Bli med som frivillig og erfar miljøet. Det er utrolig flott å være en del av et slikt miljø, sier Espejord.

- Man får mange gode venner og så er samholdet er utrolig bra. Når man er frivillig, så blir miljøet noe helt annet enn om det skulle vært tvang, sier Hermansen.

Det to poserte for et bilde foran et annet stort bilde som henger i VIP-arealet i tribune øst på Alfheim. Et bilde av den frivillige TIL-familien.

- Der ser du barnebarnet mitt. Hun er med å videofilmer under arrangementene, sier Hermansen stolt.

- Det er veldig hyggelig at bildet henger der. Så vi blir ikke borte så fort, sier Espejord og ler. 

- De må nok slite med oss en god stund til, legger Hermansen til. 

Æresmedlemskap

Avtroppende styreleder i klubbstyret, Helge Alfon Kræmer, ble tildelt æresmedlemskap av påtroppende styreleder Stig Bjørklund. 

ÆRESMEDLEM: Helge Alfon Kræmer.
ÆRESMEDLEM: Helge Alfon Kræmer.

Kræmer var selv ikke til stede på årsmøtet for å motta æresmedlemskapet. Her er innstillingen til hederstegnkomiteen:

- Han ble født inn i en TIL-familie og med unntak av noen få aldersbestemte år i Skarp, har TIL vært klubben i hans hjerte. Han var oppmann for juniorlaget og assisterende oppmann for A-laget på midten av 80-tallet. Siden 2007 har han vært styremedlem, nestleder og leder i klubbstyret. Som leder var han sentral i den økonomiske redningsaksjonen som resulterte i at klubben ble berget fra konkurs. Han har deretter bidratt sterkt i arbeidet med å konsolidere klubbens økonomiske fundament. Uten hans innsats er det ikke godt å si hvor klubben hadde vært i dag. Æresmedlemskap tildeles Helge Alfon Kræmer. 

Annonse fra Eliteserien: