Forsvarskjempen er klar for nye utfordringer

Etter to og et halvt år med tøffe taklinger og herlige feiringer, har Tromsø IL og Molde FK blitt enige om en overgang for Casper Øyvann.

Annonse:

Klubbene ble mandag enige om et beløp for Casper som Tromsø IL ikke kunne si nei til. Onsdag morgen ble Casper selv enig med Molde og har passert medisinsk test. Overgangen er dermed et faktum.

- Casper har hatt en utrolig utvikling de siste årene og stått frem som en veldig god Eliteseriespiller. Å selge i sommervinduet når laget er i såpass fin utvikling som det er var ikke noe vi ønsket å gjøre, men pris og at dette var noe som Casper ønsket gjorde at vi sa ja til avtalen med Molde.  Salg er en viktig del av det å bygge sterkere og vi ble det etter salget av August, Kito og Warren i fjor. Planen etter dette er å bygge en enda sterkere klubb og vi har allerede mange spennende spillere som kan ta opp arven etter Casper. Sier  Lars Petter Andressen, sportssjef Tromsø Idrettslag

I garderoben er det enighet om at det blir rart å ikke ha Casper tilstedet i hverdagen.

- Det blir trist å miste Casper. En veldig god fotballspiller og en fin fyr! Vi ønsker han lykke til videre, sier kaptein, Ruben Yttergård Jenssen. 

- Jeg blir å savne roomien min, men jeg ønsker Casper alt godt og håper at han lykkes. En flott kar både på - og utenfor banen, sier Kent-Are Antonsen.

Daglig leder, Øyvind Alapnes forteller at det svir for klubben når man selger en god spiller.

- Vårt ansvar er å bygge en klubb som kan ha varige gode prestasjoner på øverste nivå. Dette kan vi ikke gjøre uten økonomisk stabilitet. Vi drifter på Eliteseriens laveste budsjett og må hele tiden sikre at klubbens økonomi er bærekraftig. Dessverre betyr det at vi noen ganger må selge spillere for å sikre at vi kan ta prosjektet vårt videre. Det svir hos oss også, men det er akkurat da vi må kjenne på hvilket ansvar vi har. Det ansvaret er å bygge en solid klubb med et trygt fundament som sikrer at vi kan være i toppen av norsk fotball over tid. Det får vi ikke til gjennom å konstant være dårligst rustet når det kommer til økonomi. Markedsinntekter, publikumsinntekter, TV-penger og spillersalg er miksen som får oss dit.

Vi i Tromsø IL takker Casper for en fin tid i klubben, og ønsker han lykke til videre. 

Annonse fra Eliteserien: