TIL B/G19 på treningsleir: - Fint avbrekk fra en nordnorsk vinter

TIL B-oppkjøringen i gang for fullt. Nå er de tilbake i Tromsø etter treningsleir i Spania.

Annonse:

TIL B/NTG er tilbake i Tromsø etter en drøy ukes treningsleir i Spania På flukten fra snø og større baneforhold enn hva Tromsø kan by på i vintermånedene, reiser TIL B og NTG alltid på treningsleir som en del av oppkjøringen til kommende sesongen. Destinasjonen for årets tur var Salou, omtrent 11 mil utenfor Barcelona.

En viktig del av oppkjøringen

Turen er en del av det gode samarbeidet mellom Tromsø IL og NTG, og derfor bestod av spillere fra årgangene 2005 til 2007, samt tre spillere født 2008.

- Jeg syntes vi som gruppe brukte tida godt på leir. Både på felt, styrkerom og med video og øvrig jobb med spillestil, forteller hovedtrener TIL B og sportssjef NTG, Lars-Gunnar Johnsen. Den tidligere TIL-, TUIL-, HamKam- og Senja-spilleren er den som har planlagt leiren, og påpeker at denne type reise er med på å forberede spillerne på livet som profesjonell spiller.

Det har vært en god respons fra gutta på livet utenfor banen

— Lars-Gunnar Johnsen, hovedtrener TIL B og sportssjef NTG

- Vi trente godt og mer enn i ei vanlig uke. Litt trøtte bein ble det, men vi håper å få gevinst av dette. Det har vært en god respons fra gutta på livet utenfor banen, med fokus på kosthold, søvn og restitusjon.

IMG_5631.jpeg
Fra venstre: Morten Lysakerrud, Fredrik Andreassen Killie, assistenttrener Kjetil Warholm, hovedtrener Lars-Gunnar Johnsen, spillerutvikler Mads Dahm, fysisk trener Robert Rydningen, Daniel Ailo Sakshaug Bær og Hunor Bogdan ved starten på en av treningsøktene under treningsleiren i Salou.

Spansk og norsk motstand

Under oppholdet i Salou ble det spilt to kamper for gjengen. Først en kamp mot Gimnastic Tarragona, før det dagen etterpå ble spilt mot Odd/Telemark Toppidrettsgymnas.

- Det var to fine kamper, med en fin utfordring mot et ballskikkelig spansk u19-lag, hvor vi fikk testa oss i presspillet, forteller Johnsen om kampen som endte med 3-2-tap etter scoring av Hunor Bogdan og Daniel Ailo Sakshaug Bær.

Kampen mot Odd/Telemark endte 1-1 etter scoring av Adrian Evensen-Jensen.

- Det ble også en bra fight med et godt TIL-uttrykk, forteller hovedtreneren som oppsummerer samlingen på følgende måte:

- Fint avbrekk fra en nordnorsk vinter, hvor mange har fått lagt et godt grunnlag for videre utvikling.

 

Klar for sesongen? Her kan du kjøpe supportereffekter!

Annonse fra Eliteserien: