Et oppgjør med flere fasetter

Et spennende oppgjør venter på søndag når Brann kommer til Tromsø og Romssa Arena. Vi har dykket ned i detaljene.

Annonse:

Til helgen spiller TIL mot Brann på Romssa Arena, i en kamp med mange superlativer. Kampen er et toppoppgjør i ordets rette definisjon, da lagene ligger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

Ikke bare det, men lagene er også ajour med poeng, begge med 27. Derimot har TIL en kamp mindre spilt enn helgens motstander og vil med seier stille seg selv i en gunstig posisjon, noe Brann forståelig vil gjøre sitt beste for å unngå. Begge lagene vil med andre ord være svært lystne på tre poeng til helgen.

To lag som vil vise seg fram

På tross av sterke sesongstarter, er helgens oppgjør imidlertid også en kamp mellom to lag som begge har hatt en mindre dipp i formen i nyere tid. For Brann sin del har de bare vunnet to av de siste fem ligakampene. I tillegg har de også nylig blitt slått ut av cupen. Mens det for TIL dreier seg om de to siste kampene som endte med henholdsvis uavgjort og tap, to resultater som begge framstod som noe ufortjent.

U Tromsø-Vålerenga (0-0) 09.07.2023 17:00 Romssa Arena
T Rosenborg-Tromsø (2-1) 16.07.2023 17:00 Lerkendal Stadion
S Tromsø-Brann (3-1) 23.07.2023 17:00 Romssa Arena
Eliteserien
TV 2 Play Proff Rent
S Bodø/Glimt-Tromsø (0-2) 30.07.2023 19:15 Aspmyra stadion
S Tromsø-Lillestrøm (3-1) 06.08.2023 17:00 Romssa Arena

Denne høye listen som Gaute Helstrup & Co har lagt for seg selv sier imidlertid noe om hvor god TIL er i ferd med å bli. Det er også verdt å bite seg merke i at TIL, på tross av en noe skuffende poengfangst, har skapt svært mange og gode sjanser i de siste to kampene. Det er derfor god grunn til å tro at TIL kan slå tilbake med en seier mot Brann hvis laget fortsetter med det solide grunnspillet og tar litt bedre vare på sjansene som blir skapt.

Flere tilbake fra skade

TIL vil også være godt hjulpet av at en rekke potensielle nøkkelspillere er på vei tilbake fra skade. Deriblant har TILs innlånte spiss, Hilmir Rafn Mikaelson, trent for fullt i to uker. Det samme har også midtbanespillerne Felix Winther og Runar Norheim. Samtlige kan være aktuell for kamptroppen til helgen. Ytterligere vil også Jostein Gundersen, som gikk glipp av forrige runde, være tilbake som et alternativ til helgens oppgjør. 

Helgens kamp markerer også midtveispunktet i det som har vært en svært artig sesong, hvor Gutan har prestert en av sine sterkeste seriestarter noensinne. På denne tiden har rekorder blitt slått og hjemmepublikumet i Tromsø har fått hyllest fra både lokale- og riksdekkende medier for stemningen på Romssa Arena.

Så uavhengig om man velger å se på det som toppoppgjøret, revansjekampen, midtveispunktet i en brilliant sesong, eller som returen til noen av våre beste menn. Helgens oppgjør har flere spennende narrativ som er med på å gjøre det til en særdeles spennende runde for oss med hjerte for de rødhvite fra Nord.

Kjøp billett til kampen

Annonse fra Eliteserien: