Et lag i vinden

TIL fortsatte i helgen den fine formen under Gaute Helstrups ledelse med å sette ny klubbrekord for flest borteseiere på rad i Eliteserien – med fem strake seiere. Les deg opp før helgens kamp.

Annonse:

TIL kan for alvor sies å være i flyten for øyeblikket, og har faktisk også vunnet de siste fem seriekampene generelt, ikke bare bortekampene. Det er imidlertid viktig å være ydmyk for at det har vært marginer og jevnspilte kamper, men TIL har tatt steg hele veien og har i løpet av sesongen gradvis blitt et bedre lag som etterhvert har tvunget resten av fotball-Norge til å ta dem på alvor. 

S Tromsø-Stabæk (2-1) 25.06.2023 17:00 Romssa Arena
S Lillestrøm-Tromsø (0-1) 02.07.2023 17:00 Åråsen stadion
U Tromsø-Vålerenga (0-0) 09.07.2023 17:00 Romssa Arena
Eliteserien
TV 2 Play Kör
T Rosenborg-Tromsø (2-1) 16.07.2023 17:00 Lerkendal Stadion
S Tromsø-Brann (3-1) 23.07.2023 17:00 Romssa Arena

Selv om enkeltspillere har klart å briljere er det først og fremst snakk om «det store laget» når prestasjonene så langt skal beskrives. Med et imponerende grunnspill og en beundringsverdig selvoppofrelse har TIL høstet sammenligninger til både Barcelona og Italia.

Dette sier noe om hvordan laget har klart å kontrollere kampene, selv mot det som på papiret er bedre lag. Den generelle atmosfæren rundt klubben kan med andre ord sies å være av en optimisme, det på tross av at TIL går et vrient program i møte, med kamper mot Vålerenga, Rosenborg og Brann.

Topp mot bunn

Helgens gjester, Vålerenga, har imidlertid hatt en kronglete start på sesongen, som på tross av sparkingen av hovedtrener Dag-Eilev Fagermo, ikke har vist tegn på bedring. Realiteten før helgens oppgjør er faktisk topp- mot bunn- på tabellen. Mens TIL ønsker å befeste pallplassen, er gjestene i poengnød og kan i verste fall risikere å falle ned på nedrykksplass med tap. På tross av tabellplasseringen er dette en kamp mellom to stormakter i norsk fotball, noe som forhåpentligvis byr på en artig aften for publikum.

Hvis fortiden skulle ha noe å si for helgens kamp, kan det fort bli en artig kveld for de med hjerte for de rød-hvite, og vondt raskt bli til verre for Vålerenga. TIL er som tidligere nevnt inne i en god form-periode, hvor samtlige ledd i laget har prestert på høyt nivå. Etter 12 serierunder har Gutan bare sluppet inn 11 baklengsmål, minst av samtlige lag i ligaen.

Scorer i hver runde

På andre siden av banen har TIL scoret i hver eneste runde, men unntak av bortekampen mot Sandefjord, en kamp som ble spilt under vanskelige forhold. Hvis vi går lengere tilbake i tid, må vi faktisk helt tilbake til 2017 for å finne sist Vålerenga vant i Tromsø.

Tromsø og Romssa Arena er for tiden et artig sted for fotballinteresserte og alt ligger til rette for at moro’a kan fortsette til helgen. Så på tross av stadige rykter som kobler Gaute Helstrup til den ledige jobben i Vålerenga, er det vanskelig å tro at det for øyeblikket er et bedre sted, for hverken sjefen eller Gutan, enn Tromsø.

Kjøp billett og Kom på kamp!

Annonse fra Eliteserien: