Enorm mentalitet

Første tredjedel av årets Eliteserie er passert. Vi har sett nærmere på hvordan perioden har gått, og hva som venter mot Stabæk på søndag.

Annonse:

Den første tredjedelen av Eliteserien 2023 kan på mange måter defineres av små marginer. På de første fem oppgjørene slet Gutan med å score mer enn ett mål i samtlige av kampene, men klarte på tross av dette å dra i land noen gode resultater, godt hjulpet av fenomenalt keeper- og forsvarsspill.

Dette har fått mange eksperter sørpå til å snakke om flaks. Det er imidlertid lov å ha gode spillere, og hvis man leser mellom linjene er TILs progresjon etter kvartspilt sesong unektelig. Grunnspillet, fysikken og enkeltmannsinnsatts har gradvis blitt bedre, og på de siste fem kampene har TIL økt snittet fra 0.8 mål på de første fem til 2.2. 

Resultatene har imidlertid fortsatt å komme med tynne marginer, hvor TIL vinner med ett mål. Selv om vi alle med hjerte i den røde og hvite delen av Tromsø skulle likt å se mer komfortable seiere, er fordelen med den nåværende situasjonen at det har skapt en holdning, blant spillerne så vel som supporterne, om at TIL kan klare å bikke vanskelige kamper i sin favør. Med andre ord er Gaute Helstrup i ferd med å skape en vinnerkultur i Tromsø, fordi det kan ikke lengre sies å bare være tilfeldig når man har marginene med seg over flere kamper.

På motsatt banehalvdel til helgen står Stabæk. Bærumslaget ligger komfortabelt midt på tabellen på tross av at de er nyopprykket fra OBOS-ligaen, og har med det, ikke ulikt TIL, overrasket mange av ekspertene.

Det er med andre ord en tøff batalje som venter TIL-spillerne til helgen, men Stabæk er imidlertid at lag som TIL har forholdsvis god formstatistikk mot i nyere tid. Gutan har ikke tapt på de siste syv møtene mellom klubbene, og vi må faktisk helt tilbake til april 2017 sesongen for å finne sist TIL ikke tok poeng mot Stabæk.

Men mens TIL går helgen i møte i kanonform, med seks strake seiere, har maskineriet til gjestene skranglet noe mer i nyere tid. Etter cupskrellen mot Kjelsås har Stabæk tapt mot Lillestrøm og spilt uavgjort mot et underpresterende Rosenborg-lag.

Tiden vil vise om TILs nyfangede monstermentalitet vil fortsette å skape magiske øyeblikk, men alt ligger i alle fall til rette for at det blir en heidundrende sommerkveld med fotball.

Kjøp billetter til kampen på søndag

til.no - 980x300.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: