Endelig er Eliteseriefotballen tilbake

På søndag venter et spennende oppgjør på Romssa Arena når HamKam kommer på besøk. Vi har dykket ned i detaljene, og sett på historikken klubbene i mellom.

Annonse:

Tromsø vs HamKam | Gaute Helstrup-derbyet 

Etter en landslagspause som tilsynelatende varte evig, er det endelig duket for klubbfotball igjen – Og attpåtil en hjemmekamp. Helgens motstandere på Romssa Arena er ingen ringere enn Gaute Helstrups tidligere arbeidsgiver, HamKam.

HamKam er et lag TIL har møtt relativt ofte i nyere tid, både i Eliteserien, OBOS-ligaen, cupen og i treningskamper. Hvis vi ser tilbake på tidligere oppgjør mellom klubbene har TIL gått seirende ut av samtlige av de tolv siste offisielle kampene!

Riktig nok måtte det straffesparkkonkurranse til for å avgjøre når lagene møttes i fjorårets utgave av Norgesmesterskapet, men en slik seiersrekke er likefullt blant den sterkeste innbyrdesstatistikken TIL kan stille opp med mot lag på øverste nivå.

En vanskelig motstander

På tross av dette er ikke helgens oppgjør en kamp Gutan har råd til å ta lett på. Med ti kamper igjen i årets Eliteseriesesong er TIL så til de grader med i medaljekampen, og ligger bare tre poeng bak ligalederne Viking og Bodø/Glimt.

Ytterligere har helgens gjester vist seg å være å være unektelig vanskelig å spille mot. I forrige runde holdt de nettopp Bodø/Glimt til en imponerende uavgjort i en kamp som endte 4-4, og i rundene før dette sto HamKam med to strake seiere.

Etter å ha gått på en smell borte mot Sarpsborg slo TIL kraftig tilbake i forrige rundes oppgjør mot Rosenborg. Foran et tilnærmet utsolgt Romssa Arena vartet TIL opp med en dominant prestasjon som av mange har blitt beskrevet som «den beste kampen / omgangen under Gaute Helstrups-regime». Også publikum, ledet an av Forza Tromsø, fikk nok engang skryt for den enorme atmosfæren på tribunen. Allerede i dagene etter Rosenborg-kampen ble det solgt over 700 billetter, og det går mot nok en folkefest på Romssa Arena.

Kom på kamp!

Kjøp billett til kampen

Nedenfor finner du historikken mellom klubbene siden 2006 i Eliteserien og Norgesmesterskapet.

 

Annonse fra Eliteserien: