- En viktig del av identiteten

Neste uke er det samisk språkuke og det skal vi markere. Sammen med vår hovedsamarbeidspartner SpareBank 1 Nord-Norge ikler vi oss TIL-drakten i samisk utgave.

Annonse:

TIL har i 2022 forsøkt å jobbe aktivt med positiv synliggjøring av samisk språk, kultur og identitet. Gjennom prosjektet Romsadal, som har vært ledet av Elle Nystad, har vi blant annet drevet informasjonsarbeid, hatt skoleturnering og lansert et samisk kapteinsbind.

Derfor er vi stolt over å kunne markere samisk språkuke, sammen med vår hovedsamarbeidspartner SpareBank 1 Nord-Norge, ved å lansere en helt ny samisk utgave av draktene våre. 

Tilhørighet til landsdelen

Ruben Yttergård Jenssen og August Mikkelsen hyller initiativet, og begge ser frem til å ikle seg den samiske versjonen av drakten.

- Dette er veldig bra og det sier noe om vår tilhørighet til landsdelen. En viktig del av vår profil som klubb er at vi skal være for alle, og at vi sammen med SpareBank 1 Nord-Norge markerer den samiske språkuken på denne måten er jeg utrolig stolt av å være en del av, sier kaptein Ruben Yttergård Jenssen.

August påpeker viktigheten av å sette fokus på det samiske språket. 

- Jeg synes dette er et strålende initiativ, og jeg gleder meg til å spille i drakten for første gang på søndag, (ja, jeg er klar for kamp). Det samiske er en viktig del av klubbens identitet så dette er perfekt match. At vi kan være med å sette fokus på det samiske språket synes jeg er veldig bra, sier August Mikkelsen.

Trykk play ovenfor for å se draktene, både hjemme og bortedrakten.

 

Hva er Samisk språkuke?

Samisk språkuke skal vise frem og løfte opp de samiske språkene, sånn at flere får vite hva det samiske språk og kulturen innebærer.

Dette er uken når de samiske språkene skal høres og synes over alt.

Hvorfor er uken viktig?

Samiske språk og kultur har lenge vært utrydningstruet, men en voksende bevissthet og interesse gir håp!

Flere velger å gjenlære og ta tilbake et språk som generasjoner før dem mistet. En ny generasjon med samisktalende barn og ungdom vokser frem og finner sin tilhørighet.

Les mer om Samisk språkuke, Giellavahkku her

 

Annonse fra Eliteserien: