En klassiker venter

På søndag inviterer klubben til DEN STORE TIL-DAGEN med Rosenborg som hovedrett. Vi har dykket ned i detaljene, og sett på historikken mellom klubben.

Annonse:

Helgens storkamp mot Rosenborg kan på flere måter betraktes som et revansjeoppgjør. Først og fremst vil Gaute Helstrups menn utvilsomt ønske å slå tilbake med en seier etter at de forrige runde gikk på deres første tap siden midten av juli. For det andre vil det nok for mange også være et ønske om å revansjere oppgjøret mellom TIL og Rosenborg tidligere i sesongen.

Det var en kamp som bølget begge veier, og fint kunne gitt både seier, uavgjort og tap, uten at det ville vært særlig kontroversielt. Den gangen endte det med tap, noe som for øvrig også var sist TIL tapte en seriekamp før forrige rundes oppgjør mot Sarpsborg.

Dette skjer på DEN STORE TIL-DAGEN

Historisk sett

Historisk sett har TIL også for vane å gjøre det bra mot de større lagene når de gjester Romssa Arena, deriblant Rosenborg. Det er mange TIL-supportere som har kjærkomne minner om oppgjør mellom lagene i Tromsø. Vi trenger for eksempel ikke gå lengre tilbake enn fjorårets batalje som endte med 4-3 seier for Gaute Helstrups menn etter en overtidsscoring av August Mikkelsen. I nyere tid har faktisk TIL vunnet tre av de siste fire oppgjørene mot Rosenborg på eget gress.

Rosenborg er imidlertid ikke et lag å ta lett på, noe Gaute Helstrup & Co neppe gjør. Etter en noe turbulent start på sesongen har helgens gjester tilsynelatende endelig begynt å finne formen, og har vunnet seks av de siste syv kampene i ligaen – riktig nok stort sett mot lag på nedre halvdel av tabellen.

Rosenborg har på mange måter vært et stort enigma i årets Eliteserie-sesong. Prestasjonene deres har svinget mellom høye- og lave bølgedaler, noe som blant annet har kommet godt til syne bare over de siste to rundene. Forrige runde gjorde Rosenborg kort prosess av Ålesund i Trondheim hvor de enkelt vant 4-0, runden før derimot tapte de 3-0 på bortebane mot HamKam. 

Et spennende utgangspunkt

Det er med andre ord et spennende rammeverk før helgens oppgjør, noe som blir forsterket av at Romssa Arena nok engang ligger an til å bli utsolgt. Spillerne har gang på gang i løpet av årets sesong gitt skryt til hjemmepublikumet for den fantastiske stemningen og atmosfæren de skaper. Senest gjorde de det etter kampen mot Sandefjord, når omtrent 5500 tok seg turen til stadion for å se et oppgjør mot et lag som ligger i nedrykksstriden. Stemningen var enorm, og nå satser vi på en ny gåsehudskapende aften på Romssa Arena.

God kamp!

Enda ikke sikret deg billett til kampen? Snart er det utsolgt. Kjøp billett her

Annonse fra Eliteserien: