Dette er årets bortedrakt

Tromsø Idrettslag presenterer sin flunkende nye bortedrakt, som skildrer et velkjent Tromsø-ikon. Designet er et samarbeid mellom TIL, Select, Snö og fotograf Kristoffer Lorentzen.

Annonse:

Når Gutan entrer Fredrikstad stadion lørdag 25. mai, er de iført sine nye bortedrakter. 

Motivet på drakten er den ikoniske silhuetten til Tromsdalstinden, helt mørklagt – med nordnorsk stjernehimmel og nordlyset dansende i bakgrunn. 

– Selvfølgelig måtte Tromsdalstinden være på drakten, smiler Snö-vokalist Hallvar Wergeland Agersborg.

Hallvar Wergeland Agersborg med Tromsdalstiden i bakgrunn.
Hallvar Wergeland Agersborg med Tromsdalstiden i bakgrunn.

Sammen med makker Martin står han bak klubbsangen «Rød og hvit fra Tromsø». Tekstlinjen «Helt til Tromsdalstinden faller…» er bakgrunnen for draktkonseptet som Hallvar har bidratt til å utvikle. 

– Den linja symboliserer evighetsperspektivet ved å støtte laget. Samtidig er «Tinden» et landemerke som alle tromsøværinger har et forhold til, sier Hallvar.

På drakten vises toppen av Tromsdalstinden slik man ser den fra Romssa arena. 

– Kombinasjonen av symbolikken og selve ikonet gir en helt spesiell mening til drakten. Og det passer bra når TIL spiller hjemmefra. De representerer jo Tromsø, og alle som støtter laget.

Videreføring av nyskapingen 

– Vi var svært fornøyde med fjorårets nordlys-drakt. Den var nyskapende og ble populær blant supporterne. Derfor ønsket vi å videreføre konseptet, sier kommersiell leder Wiggo Yttergård. 

På denne drakten har nordlyset fått mer plass og stjernehimmelen kommer tydelig frem. Bildet er tatt en vinternatt i Ishavsbyen, av fotograf og innholdsprodusent Kristoffer Lorentzen. 

– De fargekombinasjonene han har fanget gjør drakten helt unik, mener Wiggo.

Wiggo og resten av gjengen i TIL-administrasjonen ser med stor entusiasme at det har blitt populært å bruke draktene til Tromsø Idrettslag – både blant barn, ungdom og voksne. 

De siste to årene har vi hatt en enorm økning i salg av drakter - hver gang tror vi at vi har bestilt nok, men så viser det seg at det er blitt kult å identifisere seg med TIL igjen, og da går de ut som varmt hvetebrød.

Drakten passer både på, og utenfor banen. Foto: Kristoffer Lorentzen
Drakten passer både på, og utenfor banen. Foto: Kristoffer Lorentzen

– Det er noe vi er veldig stolte av. Derfor legger vi mye innsats i å utvikle drakter som er attraktive for supporterne våre. 

– I år har det tatt litt tid å få både draktene tilgjengelig, men vi håper at de synes det har vært verdt ventetiden. 

Til toppen

Draktpartner Select har et tett samarbeid med TIL, og gleder seg til å se draktresultatet i action. De håper draktene blir med på flere seire fremover. 

Det sier Steinar Felde i Select.

– Tromsdalstinden er jo toppen av Trømsø, og det er i toppen TIL skal være. Vi i Select er meget stolte av å være produsenten bak disse draktene. 

Draktene er utviklet med fokus på å etterlate seg minst mulig klimaavtrykk.

– Vi har brukt 95 prosent resirkulerte materialer i disse nye draktene. 

Draktene kommer snart i butikk.

Annonse fra Eliteserien: