Det store laget

Slaget om Nord-Norge på søndag ble en opplevelse vi sent vil glemme. Ingar Moen Johnsen har satt ord på den magiske kvelden.

Annonse:

Etter lang tid med oppladning som resulterte i at Alfheim ble utsolgt nesten en uke før kamp virket det nesten umulig for årets siste «Slaget om Nord-Norge» å leve opp til enorme forventingene som lå over Tromsø som en skodde. Bodø/Glimt kom nordover som definitive oddsfavoritter, men som alle som har hjerte for fotball vet, lever disse derby-kampene ofte sitt eget liv.

For klubbene handler det om retten til å kalle seg best i landsdelen, og for oss supportere handler det om å kunne gå på jobb, skole eller ut blant kjentfolk med hodet hevet høyt. På toppen av dette ble innsatsen ytterligere hevet kvelden før kampdag når en gruppe Bodø/Glimt-supportere brøyt seg inn på Alfheim og gjorde hærverk i forsøk på å ødelegge forberedelsene til hjemme-supporterne. Stemningen var med andre ord elektrisk mens stadionet gradvis fylte seg opp.

Alt av nerver og tvil gikk imidlertid ut døren i samme øyeblikk som spillerne entret banen. Den nærmest surrealistiske lyden av i underkant 7000 tilskuere som roper som én, var en sterk opplevelse og en indikasjon på hvor kvelden var på vei.

Bare 13 minutter var spilt når første scoring kom, og scoringen var som ut av en film. Lasse Nordås hadde før i går til gode å finne nettmaskene i TIL-drakten, men mot nettopp klubben han er på lån fra løsnet det etter et nydelig gjennomspill av August Mikkelsen. Alfheim eksploderte og scoringen ble starten på en festkveld.

52350900721_aa5fa17f2f_k.jpg
August Mikkelsen jubler sammen med et fullsatt Alfheim stadion. Gåsehud!

Rett før pause sto TILs lille magiker, August Mikkelsen for nok et lite stykke magi. Frisparket i det 38 minutt er av den sorten som kommer til å bli husket lenge av Alfheim-publikumet, og var nærmest i seg selv verdt inngangspengene. Knappe 10 minutter var spilt av andreomgangen når Kitolano også meldte seg på scoringslisten med et skikkelig kremmerhus.

TIL dominerte kampen i rundt 80 minutter før Bodø/Glimt gradvis begynte å hente seg inn i kampen. Etter to kjappe bortescoringer i 84- og 89 minutt kom nervene krypende tilbake og mang en Tromsøværing fikk en kjent uggen følelse om at vi var på tur til å snuble på målstreken. TIL har imidlertid tatt store steg denne sesongen og nervene ble kortvarig. Alfheim-publikumet, ledet an av Forza, mobiliserte og heiet TIL-spillerne med trampeklapp til seier. Den tolvte mann holdt den inn og ble banens beste spiller.

Den magiske stemningen og rammeverket rundt kampen gikk heller ikke upåaktet hen i det vide land. Fotballekspertene var alle enige om at det var nettopp publikum og faktumet om at Alfheim var utsolgt i serien for første gang siden 2011 som gjorde forskjellen. Hjemmepublikumet og Forza Tromsø spesielt ble trukket frem og hyllet blant annet på Fotballkveld.

Etter fem strake hjemmeseiere er det snakk om at beryktede Fort Alfheim er i ferd med å gjenoppstå. Så til alle dere som var på kamp i går, og til alle dere som har vært på kamp i løpet av sesongen, tusen takk.

Høstsesongen byr på noen artige kamper på Alfheim, samtidig som at det er spennende ting på gang i klubben. Vi håper å se dere alle igjen på kamp.

Første sjanse er om snaue tre uker når TIL er vertskap for laget som etter alle sigende blir seriemester i år, Molde Fotballklubb.

Sett av lørdag 1. oktober fra kl.16.00. Da skal vi sende serielederne fra Molde hjem med null poeng.

Kjøp billett til kampen her

_-1497.jpg
Alfheim stadion - et vakkert skue. Foto: Kristoffer Lorentzen / NordlysLab

 

Annonse fra Eliteserien: