Disse utgjør G14 i akademiet

Nå er både trenerteamet og stallen for G14 i akademiet satt for 2024.

Annonse:

8. januar startet akademiets G14-gruppe oppkjøringen til årets sesong. Laget, som er akademiets yngste gruppe og består av spillere født 2010 og 2011, består i 2024 av 20 spillere fra Tromsø og omegn. Dette er en økning fra 2023, hvor treningsgruppen bestod av 12 faste spillere og noen hospitanter.

- Slik vi organiserer oss i år er mer likt tidligere år enn 2023. Hvert år gjør vi uttak i samarbeid med klubbene rundt uttak til akademiet for spillere som fyller 13 år kommende sesong. Denne uttaksprosessen startet allerede i august i fjor hvor vi først kontaktet klubbene rundt oss, forteller utviklingsansvarlig i TIL, Robin Bergfald.

- Vi er helt avhengige av klubbene rundt oss, og derfor har det vært viktig å lytte til dem i disse prosessene. I forkant av 2023-uttaket var tilbakemeldingen at noen av miljøene rundt oss var sårbare og det kunne gjort stor skade om vi hentet spillere fra dem. Derfor gjorde vi et smalere uttak av spillere som tok overgang til akademiet, men inngikk en ganske omfattende hospiteringsordning med mange klubber og spillere. 

2023-løsningen med hospitering vil også gjennomføres denne sesongen, i dialog med klubbene.

- Vi har stor tro på vår modell, hvor spillerne daglig får trent med gode med- og motspillere, hvor våre trenere jevnlig kan påvirke og belastningsstyre dem. For noen spillere er ikke tidspunktet riktig for verken klubb eller spiller å knytte seg fast til oss nå, og da inngår vi en hospiteringsordning hvor spilleren fortsatt tilhører sin klubb. Noen vil også hospitere med oss uten av en overgang er aktuelt, men ment til å inspirere spilleren i treningshverdagen sin.

- Spillerne trives sammen og vi har fått en god start

Med 20 spillere fast på trening, er trenerne strålende fornøyde med starten på året.

- Vi har brukt den første tiden på å bli kjente med hverandre og jobbe med hvordan vi gjør ting i akademiet. Oppstarten har vært veldig fin, hvor vi ser at spillerne trives sammen og vi har fått en god start, forteller Rune Berger, hovedtrener for G14.

Oppstarten har vært veldig fin, hvor vi ser at spillerne trives sammen og vi har fått en god start.

— Rune Berger, Hovedtrener TIL G14

Berger, som fortsetter i samme rolle som året før, får følge av assistenttrenerne Lars Henrik Baal Andreassen og Tobias Wulff Larsen. Andreassen tok fatt på sin trenergjerning som assistentrener for G14 i 2023, mens Wulff Larsen (også kjent som Trikse-Tobias) begynte som frivillig i akademiet i løpet av sommeren. Nå er han ansatt i en mindre stilling som trener i akademiet.

- Jeg og Lars Henrik ble godt kjente i 2023 og fikk satt et godt samarbeid mellom oss. Tobias har kommet inn på en strålende måte og vi begynner nå å finne godt ut av hvordan vi tre kan jobbe godt sammen, sier Berger som leder gjengen som i 2024 har ansvaret for to serier.

Påmeldt i lokal serie

Den kommende sesongen vil laget delta i både Nasjonal G14 og lokal G15.

- I fjor deltok ikke akademiet i noen lokale serier, og det er både fordeler og ulemper med det. Ulempen var at noen av spillerne manglet et kamptilbud som ga dem tilstrekkelig antall kamper, spesielt ettersom Nasjonal G14 utgjorde bare 9 kamper, sier Robin Bergfald.

- Selv om vi har en veldig stor tro på at størsteparten av utviklingen foregår på trening, er kampen en viktig del av utviklingsløpet for spilleren. Derfor har vi i 2024 også meldt på et lag i lokal G15, hvor spillere født 2010 og 2011 kommer til å spille.

Disse utgjør spillertroppen i G14

Runar Bakkland (2010, Krokelvdalen IL)
Joakim Nordnes (2010, Krokelvdalen IL)
Isak Rusfeldt (2010, Tromsø IL)
Håkon Loso (2010, Tromsø IL)
Vebjørn Hoel (2010, Tromsø IL)
Sigurd Skjelstad (2010, Tromsø IL)
Magnus Vikhammer Pettersen (2010, Stakkevollan)
Peter Lyngedal (2010, Hamna IL)
Kia Knust (2010, Hamna IL)
Matheo Stavem (2010, Hamna IL)
Fredrik Tøllefsen Moan (2010, Kvaløya SK)
Eliah Kornbakk Nilsen (Reinen IL)
Tobias Gärtner (2011, IF Fløya)
Isak Jensen Wiik (2011, IF Fløya)
Filip Haugan (2011, IF Fløya)
Odin Rudaa (2011, Hamna IL)
Markus Hustad Berg (2011, Hamna IL)
Sebastian Rypdal (2011, Hamna IL)
Trym Harjo Haugsnes (2011, Finnsnes IL)
Kasper Møller Martinsen (2011, Kvaløya SK)

Av disse spillerne er det noen som kom til akademiet tidligere og har vært med oss en stund, mens noen tok overgang fra 01.01.2024.

Stor takk til klubbene som har lagt til rette for dette!

 

Vi har fortsatt ledige plasser på TIL-skolen!

Klikk her for å melde deg på

Annonse fra Eliteserien: