Avtale med historisk svung

Tromsø IL og Finnsnes IL Fotball har denne uken signert en samarbeidsavtale som knytter klubbene enda tettere.

Annonse:

Onsdag 12. oktober var klubben på besøk hos Finnsnes IL med et utvidet SNN-Akademi.

På programmet stod både seminar med næringslivet på Finnsnes i SpareBank 1 Nord-Norge sine lokaler og en inspirerende fotballtrening.

På turen hadde daglig leder Øyvind Alapnes med seg hovedtrener Gaute Helstrup, trenerutvikler Truls Jenssen og våre to a-lagsspillere fra Finnsnes, Runar Norheim og Mikkel Konradsen Ceide.  

Seminar + fotball

For å kickstarte SNN-akademiet holdt både Øyvind Alapnes, Truls Jenssen og Gaute Helstrup inspirerende og kunnskapsrike innlegg om klubben, og hvordan vi sammen skal løfte fotballen i Nord-Norge, både gjennom kunnskaps- og utviklingsorientert arbeid, samt innovative kommersielle samarbeid. Sammen kan vi skape større opplevelser.

Banksjef på Finnsnes, Siri Lund holdt i tillegg et flott innlegg før daglig leder i FIL Fotball, Ivar Holand avsluttet seminaret.

Etter seminaret ble det gjennomført en fartfull og innholdsrik fotballtrening ledet av Truls Jenssen og Gaute Helstrup. Runar Norheim og Mikkel Konradsen Ceide bidro også med både råd og tekniske detaljer.

510357BE-1CFA-4D6B-AABD-CB6BD9618763.JPG

Historisk avtale

TIL ønsker at klubbene som har vært med på å utvikle spillere skal sitte igjen med penger slik at de i fremtiden kan løfte frem nye talenter. Det skal være vinn-vinn for alle parter.

Avtalen mellom klubbene går ut på at det ved et videresalg fra TIL, så vil 7,5 prosent av pengene gå til Finnsnes.

- Med de talentene vi allerede har fått, og vi tror på flere i fremtiden, så vil en avtale som vi nå inngår med Finnsnes være vinn-vinn for begge. Finnsnes vil tjene godt på det, og ikke minst vi i Tromsø, fordi de er veldig god på utvikling av unge spillere på Finnsnes, sier daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes.

- Vi har aldri inngått denne type avtale tidligere. Så er det ikke 7,5 prosent av det TIL får på første-salget. TIL har da sørget for rettigheter ved et eventuelt videresalg og vi skal ha 7,5 prosent av det igjen. Vi er veldig glad for en slik type avtale med TIL, sier daglig leder i FIL Fotball, Ivar Holand.

Første utenfor Tromsø

Klubben har i dag et slikt samarbeid med flere bydelsklubber i Tromsø. Finnsnes er den første klubben utenfor Tromsø.

- Jeg tror det er mange veier til rom for å utvikle gode fotballspillere, både på Finnsnes, i andre klubber i distriktene og gjennom TIL-akademiet. Noen spillere kommer til oss i veldig ung alder, slik som Runar Norheim, mens andre igjen kommer senere. Det er da viktig at de som har vært med på utviklingen sitter igjen med verdier, og ikke bare vi i TIL, sier Alapnes. 

Raust av TIL

Ivar Holand roser TIL for den nye samarbeidsavtalen. 

- Vi er utrolig glade og takknemlige for at TIL gjør dette, og rausheten de viser fotballen i Troms og Tromsø, sier Holand.

- Ja, men vi er avhengig av hverandre og det må alle avtaler i fremtiden også gjenspeile. Utviklingen av fotballspillere i Nord-Norge vil stoppe opp om noen sitter igjen med hele kaken. Vi må være rause med hverandre og tørre å tenke større sammen. Det skjer så mye bra i landsdelen og det må vi alle ivareta, avslutter Alapnes.

Bli med på VIETIL-kampen her

Foto: Mathias Nordgård / Folkebladet

finnsnes.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: