året 2023 - En takk til alle røde og hvite

Samisk stadionnavn, ny tredjedrakt og bronsemedjale er bare noe av det vi, som Årets klubb i Eliteserien, klarte i 2023. Bak disse begivenhetene er det noe helt spesielt: Samholdet mellom klubben og byen.

Annonse:

Det som gjør 2023 ekstra minnerikt er at vi var så mange som stod bak det. Alle ansatte i klubben - mange av oss har gjort det meste for aller første gang i år. Våre kjære frivillige som har brukt fritiden sin på å bidra for klubben, både på og utenfor stadion. Men mest gledelig av alt er det unike samholdet vi har hatt med hele byen. Supportere, samarbeidspartnere, barn, unge og voksne. Sammen klarte vi dette. 

tempImageOBe4S2.jpg
Vi startet året med navnebytte på stadion vår. Romssa Arena - vårt rødhvite fort.

Synlighet i byen har vært viktig, ikke bare for de som går på kamp, men også de som ikke kommer seg dit. Hver måned er spillerne på besøk hos barneavdelingen på UNN. I desember valgte de å bruke 10 000,- av botkassen på gaver til avdelingen. 

tempImagegoDtRI.jpg
Pepperkakepynting og gaver ble tatt godt i mot av gjengen på barneavdelingen.

Å engasjere byen har vært et mål gjennom hele året. Halvveis ut i sesongen fikk vi med oss tusenvis av byens skoleelever på en tegnekonkurranse - vi skulle ha en ny tredjedrakt. Kriteriene for konkurransen var å tegne en drakt som viste at den var fra Tromsø, og drakten måtte inneholde et eller flere samiske elementer. Etter dager og timer med vurdering var det Anders fra Slettaelva som stakk av med seieren. Midnattsoldrakten er en drakt Gutan tok på seg med stolthet i årets siste hjemmekamp, og basert på salgstallene var det nok mange eksemplarer av den under juletrær rundt om i landet.

380571152_342743001582400_2543392049614426069_n.jpg
Anders i 5. trinn på Slettaelva skole designet vår nye tredjedrakt i en tegnekonkurranse som engasjerte flere tusen av byens barn og unge.
​​

TILs Gatelag har har vært utrolig viktig for mange. De har hatt faste treningsøkter to ganger i uken, og tidligere i år fikk de en stor pengestøtte fra samarbeidspartnere og byens befolkning. Gatelaget er med på å gjøre en forskjell for de som er med, og vi gleder oss til å følge de videre i 2024. 

tempImageZODsya.jpg
​​​​​Gatelaget og Administrasjonen møttes til kamp på Romssa Arena.

Hele byen vil være rød og hvit. I midten av november åpnet vi julebutikk på Alti Nerstranda, en butikk som ble tatt godt i mot av hele byen, og hovedsaklig ble driftet av frivillige og supportere. Totalt solgte vi blant annet julekuler, drakter, glass og babybodyer for over én million kroner i førjulstida. 

tempImagevJ622I.jpg
Daglig leder Øyvind Alapnes, frivillig Eli Sawyer og Innholdsansvarlig Tina Gjøvik er glade for at så mange tok turen innom butikken.

Den etterlengtede medaljen ble sikret borte mot Vålerenga i bitende kulde. Foran et rekordstort bortefølge kunne Gutan og hele administrasjonen juble for en vel gjennomført sesong - en sesong med minner vi aldri vil glemme.

NTB_mFlBgyhYztk.jpg
Vegard Erlien feirer etter at han scorer på straffespark under kampen mellom Tromsø og Stabæk. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
NTB_axGPL_20US8.jpg
Gutan jubler under kampen mellom Tromsø og Brann. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
NTB_K3WDOc5684c.jpg
Jakob Napoleon Romsaas og resten av laget feirer seier mot Rosenborg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
NTB_6U2xB-wjcuQ.jpg
Pensjonister var maskotter under innmarsjen Tromsø og Strømsgodset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
NTB_ZGj9IBP2ZRc.jpg
Niklas Vesterlund scorer i siste hjemmekamp mot Haugesund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
IMG_5163.JPG
Etter seieren mot Bodø/Glimt plantet to blad Antonsen flagget på Aspmyra.
53375373019_7baf975932_k.jpg
Ruben Yttergård Jenssen og Kent-Are Antonsen har ventet mange år på medalje. To rørte kamerater på Intility da det ble klart at Bronsen skulle være med hjem.

Overalt, samme faen. Hjemme og borte. I medgang og motgang. Våre supportere har vært helt enorm. Gang på gang har tribuner blitt fylt med røde og hvite supportere, fengende sanger og TIFO av europeisk standard. Vi har sett små barn oppleve livets første kamp, familier der ukens høydepunkt er å stå samlet på Felt L, og eldre som igjen har funnet gleden av å se kamp på stadion. 

53166196958_418e60e65c_k.jpg
Lidenskapens felt. Feltet for inkludering, samhold og alle følelser.
NTB_NlEeAMUD2VE.jpg
TIFO før kampen mellom Tromsø og Rosenborg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
4H4A2241.jpg
Supporterne gikk i Corteo fra sentrum til Romssa.
53211584324_a8fbd18896_k.jpg
TIFO-gjengen har levert i 2023. Her fra kampen borte mot Brann.
NTB_BW7tz565j2A.jpg
Før kampen mellom Tromsø og Bodø/Glimt på Romssa Arena. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
NTB_px94OkAfeTE.jpg
TIFO før kampen mellom Tromsø og HamKam på Romssa Arena. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
53375504770_3d8e46cc4b_c.jpg
Rekordstort bortefølge på Intility i årets siste seriekamp.

Alt dette, og mye mye mer gjorde at Tromsø IL ble kåret til Årets klubb i Eliteserien 2023. Prisen mottok vi med stolthet, og premien ga vi videre til den gjengen som står i bresjen for stemninga på stadion kamp etter kamp; Forza Tromsø.

53375237498_0df3f58550_k.jpg
Øyvind Alapnes med sjekken vi fikk i forbindelse med kåringen av Årets klubb 2023.

Vi vil si tusen hjertelig takk til alle dere røde og hvite som har vært med oss gjennom hele året. Takk til alle ansatte, spillere, trenere, støtteapparat, frivillige, samarbeidspartnere og supportere. Uten dere og vårt samhold hadde ikke 2023 blitt så minnerikt som det ble, og vi håper vi ser alle sammen på Romssa Arena i 2024.

Med ønsker om et riktig godt nytt år fra alle oss i Tromsø IL.

Tina.JPG
Tromsø Idrettslag kåret til ÅRETS FOTBALLKLUBB. Gjengen "bak fasaden" f.v Kristoffer Thunberg, Hans-Thore Hanssen, Tina Gjøvik, William Frantzen, Ingar Angell Nicolaysen, Øyvind Alapnes og Wiggo Yttergård. Foto Torgrim Rath Olsen

 

Annonse fra Eliteserien: