- Ringvirkningene kan være helt enorme, det kan ikke overdrives

Daglig leder i Hamna IL og tidligere TIL-gutt, Jørgen Hveding Andreassen trer inn som samfunnskontakt i TIL.

Annonse:

Kombinert med sin nåværende rolle som daglig leder i Hamna IL blir han ny samfunnskontakt med det et av klubbens samfunnsprosjekter, herunder gatelaget.

Rett mann for rollen

Andreassen har lang erfaring innen samfunnsarbeid som er verdifullt inn i rollen som samfunnskontakt.

- Jeg føler jeg har en veldig allsidig erfaring fra fotballverden. Og har allerede jobbet snart 3 år i fotballen her i Tromsø på et litt annet nivå og måte enn det jeg vil gjøre i denne stillingen. Fra samfunnsarbeidet i eliteserieklubber har jeg i studietiden, der jeg studerte Sport Management, jobbet frivillig rundt gatelaget til Molde FK. I tillegg har jeg hatt 7 måneder praksis rundt samfunnsavdelingen i Vålerenga IF, der jeg var mye involvert inn mot deres gatelag, sier Andreassen. 

Kommersiell Leder, Wiggo Yttergård er også fornøyd med signeringen og fleksibiliteten til Hamna IL.

- Jeg er veldig fornøyd med å få Jørgen inn i denne rollen som er så viktig for klubben. Ikke bare har han gjort en kjempejobb med å utvikle Hamna de siste åene, men han har også erfaring fra samfunnsarbeid i både Vålerenga og Molde. Han er en person som virkelig er engasjert i samfunnsarbeid som jeg vil si er en av viktigste driverne du må ha i en sånn stilling. Når man kombinerer dette med erfaring og faglig kunnskap så har du de rette ingrediensene til å lykkes i rollen som samfunnskontakt i TIL, sier Kommersiell Leder, Wiggo Yttergård.

- Jørgen er en allsidig type som er godt likt. Han er engasjert og går helhjertet inn i alt arbeid han gjør. Vi håper at Hamna IL kan dra nytte av denne etablerte kontakten og det bindeleddet Jørgen når er blitt, sier styreleder i Hamna IL Susann Andreassen.

Et viktig samfunnsprosjekt

Med en solid erfaring innen samfunnsarbeid og i fotballnorge understreker Andreassen viktigheten av å ha et gatelag og arbeidet han vil ta over. 

Det er viktig på mange plan. Ringvirkningene kan være helt enorme, det kan ikke overdrives.

— Hovedtrener gatelaget, Jørgen Hveding Andreassen

- Det gir en tilhørighet på tvers av byen og klubben på en unik måte. Spillerne rundt laget vil føle på en form for mestring som vil kunne gjøre at de fungerer som gode ressurspersoner i sitt eget liv, til samfunnet, og til klubben. 

Allerede godt i gang

Andreassen er allerede i gang i rollen og har vært klar på at han gleder seg til å starte med arbeidet.

- Først og fremst trigget det meg veldig å få jobbet i et profesjonelt miljø som det er i Tromsø Idrettslag, og å kunne dra nytte av den kompetansen som er her, og lære av den. I tillegg fristet denne stillingen i den grad at det er oppgaver som jeg føler jeg mestrer, men samtidig som gir meg nye utfordringer og ansvar som vil gjøre at jeg utvikler meg selv. Forhåpentligvis vil også det utvikle klubben og tilbudet vi har i prosjektene våre rundt samfunnsarbeid.

Spår utfallet på neste internkamp

Hvert år settes det opp en kamp hvor gatelaget møter administrasjonen på fotballbanen. Andreassen har sine tanker om hva utfallet kan bli ved neste møte:

- En perfekt utført kamp ender alltid 0-0. Det tror jeg er det eneste vi kan utelukke. At Robin Bergfald i en alder av 33 har fått operert inn ny hofte bør gi muligheter i favør gatelaget hvert fall sier Jørgen.

 

Annonse fra Eliteserien: