- Opptur og full pott

Etter en skuffende kampdag 4, hadde vi mye å bevise. Vennskapsturnering eller ei, så gjør det noe med stoltheten når man ikke lever opp til forventningene. Dermed bestemte vi oss for å rette opp inntrykket i kampdag 5.

Annonse:

eFotballspiller Tobias Testad oppsummerer femte runde av eSerien.

Vi har en tøff konkurranse innad i laget i TIL og min vante lagkamerat Thomas Henningsen var byttet ut med Henrik Høgtun fra Tromsø, som har vist gode takter i de kampene han har spilt i eSerien.

Vår første kamp var Mjøndalen, et lag som kom på 4. plass i sesong 1 og 3. plass i sesong 2. Henrik møtte en av landets beste FIFA-spillere i Jørgen Haugeland, og fikk det tøft. Stillingen etter første kamp ble 1-3 i favør Jørgen, noe som betydde at jeg måtte snu det mot Martin Landstad Pedersen. Han har snudd flere kamper enn noen andre, men nå var rollene byttet. Jeg scorte 2 raske mål og spiste opp hele forspranget før det jevnet seg ut. Han reduserte rett før pause, noe som betydde at stillingen var 4-3 i favør Mjøndalen. Mot slutten av kampen gikk jeg mer offensivt til verks, og fikk både utligningsmålet og vinnermålet. En veldig god kamp av meg endte 4-1 og dermed 5-4 sammenlagt.

Neste kamp var mot Lillestrøm, et lag som har slitt med å ta poeng. Henrik spilte mot Espen Fjærvoll og gikk på et 2-0-tap. Igjen måtte jeg ta inn 2 mål, denne gangen mot Peter Thøgersen. Igjen greide jeg å ta inn forspranget i førsteomgangen ved å gå opp til 2-0, men jeg greide ikke å få tak i ledelsen. Midtveis i andreomgangen gikk marginene min vei, og jeg gikk opp til 3-0. I et siste forsøk på å få med seg noe fra kampen, slapp Thøgersen også inn 4-0 på en kontring. Slik endte altså kampen, noe som betydde at det til slutt ble 4-2 til Tromsø.

Rundens siste kamp var mot Brann, et lag som ikke har levd opp til de ganske høye forventingene deres. Henrik møtte Åsmund Røed i første kamp, en spiller med lite erfaring i eSerien.  Henrik har meget dårlig uttelling og taper uheldig 0-1. Dermed måtte jeg igjen hente inn et forsprang, denne gangen mot Espen Haugland. Kampen vippet lenge og begge lag hadde sjanser, helt til jeg fikk et heldig mål helt på tampen av førsteomgangen. Midtveis i andreomgangen gikk jeg opp til 2-0, noe som gjorde at Brann måtte trykke på for poeng. Det ble en nervepirrende slutt på kampen, men det ble ikke flere mål. Kampen endte 2-0 og oppgjøret endte 2-1 i favør Tromsø.

Vi har tatt sesongens første 9-poenger, og det smakte ufattelig godt etter en blytung kampdag 4. Personlig var det også deilig å spille enormt bra FIFA og å få med seg full pott etter å fått et negativt utgangspunkt i alle kampene. Den selvtilliten tar vi med oss inn i siste kampdag, hvor vi skal avslutte gruppespillet i stil.

Tobias Testad, eFotballspiller i TIL

Torsdag er det ny runde, det skal kjempes om avansement og guttene skal spille mot Øygarden og Sandes Ulf, henholdvis kl.18.05 og kl.19.05. 

På vår Twitch-kanal kan du se video fra kampene som har vært spilt, og flere framtidige kamper steames også der. Klikk her

 

Annonse fra Eliteserien: