Best i landet i FIFA – TIL vant Altibox eSerien

TIL ble kåret til Norges beste FIFA- lag på lørdag kveld etter storspill i Altibox eSerien sluttspill.

Annonse:

TIL sitt eFotballag er et 100% nordnorsk lag og består av kaptein Tobias Testad (Rognan), Thomas Henningsen (Leknes), Henrik Høgtun (Tromsø) og Daniel Hay (Tromsø). I støtteapparatet gjør Thomas Nikolaisen, Magnus Leonhardsen og Carl Andre Berg Solligård en glimrende jobb. 

Strålende laginnsats fra eGutan i en turnering med svært høyt nivå

På grunn av Corona-situasjonen ble Altibox eSerien (eSerien er den offisielle norske e-sportligaen i FIFA) sluttspill denne gangen gjennomført som en online-turnering. Tobias Testad og Thomas Henningsen representerte TIL og spilte henholdsvis fra Rognan og Leknes. 

Laginnsatsen var strålende på veien mot klubbens første eFotball triumf. 

I kvartfinalen møtte eGutan Viking i og revansjerte et surt tap fra seriespill tidligere i sesongen. I semifinalen sto hardsatsende Sandefjord med sine to landslagsspillere som motstander, men måtte gi seg tapt etter storspill fra Tobias og Thomas.

Finalen mot Raufoss, som forresten også var tapende finalist i forrige Altibox eSerien sluttspill, ble spilt som best av tre kamper og tilbøy underholdning for alle pengene. 

Thomas startet og slo i den første kampen Jonas Myrhaug Kristiansen etter klassespill 3-1. Tobias fikk en dårlig start i andre kampen mot landslagsspiller Jonas Kvål. Tross en fin innhenting klarte han ikke å forhindre et 5-2 tap. Det måtte bli en tredje og avgjørende kamp. Kaptein Tobias tok en sjefsavgjørelse og lot Thomas spille, fordi han var i bedre form akkurat på det tidspunktet. Thomas takket for tillit og leverte noe av det råeste man har sett på eSerien scenen og lekte med landslagsspiller Jonas Kvål til en 4-2 seier. 

Se den vanvittige 4-2 scoringen fra Thomas under:

Dermed var jobben gjort og eGutan og alle supportere kunne slippe jubelen løs! 

TIL har jobbet fra slutten av 2018 jobbet med eFotball og med god hjelp fra Sparebank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet fikk klubben endelig laget et eget esportsrom på Alfheim i februar i år. Rommet blir brukt til trening og kamper. Hjemmekampene i Altibox eSerien har blitt streamet fra esportsrommet direkte på TIL sin Twitch- kanal. 

Utviklingen skal ikke stoppe her og eGutan ser allerede framover. Disse fantastiske resultater i Altibox eSerien bekrefter at vi har gjort riktige ting og gir enda mer motivasjon til å bygge eFotballen i TIL videre. Vi håper å forsterke satsningen og lage et enda bedre tilbud til våre spillere slik at dem kan utvikle seg og at laget klarer å konkurrere mot de aller beste også i framtiden.

«Nivået på eSerien er i ferd med å bli veldig høyt, og det lover godt for norsk eFotball. Det Raufoss og Tromsø leverer i helgen er knallsterkt. Spillerne til Tromsø har hatt en fin utvikling over tid, og hvis de fortsetter denne utviklingen vil de for alvor være med å knive om en plass på landslaget. Når det er sagt så håper jeg samtlige FIFA-spillere fortsetter å legge ned arbeidet som trengs og beholder motivasjonen gjennom sommeren og inn mot neste sesong» Mats Theie Bretvik eFotball ansvarlig i NFF

Annonse fra Eliteserien: